De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Klimaatactiekamp :  Kom en red het Sint-Annabos!
Klimaat, Ademloos, Climate Justice Action, Emissiehandel, Climaxi, Workshops, Masereelfonds, Directe actie, Sint-Annabos, Klimaatactiekamp 2011, GroeNoord, Ecologisch leven, Filmkamp, Wegeninfrastructuur -

Klimaatactiekamp : Kom en red het Sint-Annabos!

dinsdag 21 juni 2011 16:12
Spread the love

Antwerpen, 6 – 11 juli 2011

Directe actie voor een leefbaar Antwerpen op een leefbare planeet

Het kapitalisme is een systeem in crisis. De emissies stijgen, de sociale ongelijkheid groeit, de banken en multinationals blijven investeren in fossiele brandstoffen, …  Maar er is ook reden tot optimisme: de mondiale klimaatbeweging groeit en wordt steeds actiever. ‘System change, not climate change’ is een boodschap die steeds luider klinkt.

Climate Justice Action (CJA) lag de voorbije jaren aan de basis van een reeks directe acties en twee klimaatactiekampen. Op de openingsdag van de klimaatonderhandelingen in Cancún bezetten ze nog de lokalen van IETA, een lobbygroep voor emissiehandel.

In samenwerking met GroeNoord en andere partners (Ademloos, Climaxi, Climat et Justice Sociale, Masereelfonds, …), komt er dit jaar opnieuw een klimaatactiekamp in Antwerpen. Thematisch zal er in het bijzonder aandacht zijn voor emissiehandel en voor de gevolgen van wegeninfrastructuur voor de leefbaarheid van Antwerpen.

Het Klimaatactiekamp wordt een week vol interessante workshops, ontmoetingen, ecologisch leven en directe actie. Het wordt ook vooral plezant! Climaxi organiseert tijdens het klimaatactiekamp een Filmkamp voor jongeren, in samenwerking met o.a. Victoria Deluxe, waarbij jongeren (vanaf 15 jaar) de plaatselijke directe acties leren filmen, het filmateriaal leren monteren, … Inschrijven en meerinfo hierover kan hier.

Dit is het programma van het klimaatactiekamp en ook de uitgebreide informatie is handig om weten. Kom op, waar wacht je op!? Schrijf je hier in. Interesse om een handje te helpen bij de voorbereidingen? Neem dan contact op met info@klimaatactiekamp.org.

Bron : website Climaxi

Luc Schrijvers is lid van Klimaat&Sociale Rechtvaardigheid en CJA .

Hij zit mee in de proces groep van klimaatactiekamp.

take down
the paywall
steun ons nu!