De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Jerusalem day Or Al Naksa?
Israël Palestina, Bezetting Palestina, AL Naksa -

Jerusalem day Or Al Naksa?

zondag 5 juni 2011 10:32
Spread the love

Jerusalem Day

Israël vierde deze week uitbundig Jerusalem day en de Palestijnen herdenken vandaag Al Naxa (the setback). 
Deze week vierde Israël de overwinning van de oorlog van 1967 met the Jerusalem day. Israëliërs van over heel het land kwam naar Jerusalem afgezakt voor concerten, feesten en grote optochten. Zelfs ’s nachts dansten Joden uitgelaten door the old city. Ik heb nog nooit zoveel vlaggen verzameld gezien. De Palestijnse marktkramers in the old city hielden ofwel hun winkel gesloten of keken triest toe.  
Ik hoop dat de onderstaande filmpjes die ik maakte je een beeld geven van de euforie aan de ene zijde, de tristesse aan de andere zijde en de muur die hen verdeeld. 

Al Naksa

De Palestijnen herdenken vandaag AL Naksa (the setback). Honderd duizenden Palestijnen werden tijdens de 6 daagse oorlog in 1967 verplicht om hun huis te verlaten. Na deze 6 daagse oorlog kreeg Israël ook de controle over de met Palestijnen bevolke Westbank en Gaza. Er worden vandaag demonstraties verwacht aan de grenzen en aan Kalandia Checkpoint. 

   

take down
the paywall
steun ons nu!