De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Geneeskunde voor het Volk boycot TEVA
Geneesmiddelen, Geneeskunde voor het Volk, Bezetting Palestina -

Geneeskunde voor het Volk boycot TEVA

dinsdag 15 mei 2012 12:22
Spread the love

Sinds kortelings starten wij bij Geneeskunde voor het Volk een actie uit solidariteit met de bevolking van Palestina op hierbij zullen de apothekers een belangrijke rol spelen.

De civiele Palestijnse organisaties roepen op voor een boycot van de Israëlische economie. Met Gvhv hebben wij een lange traditie van steun aan de Palestijnse bevrijdingsstrijd.

Daarom hebben wij beslist alle geneesmiddelen van TEVA te weigeren.

Dit is  slechts een klein onderdeel van  wereldwijde actie die stilaan op gang komt.

Zo heeft de vijfde grootste winkelketen in Engeland recent beslist geen landbouwproducten en fruit van Arava en Aggrexco meer te zullen verkopen. Deze producten zijn door de Israëlische staat immers ontstolen van de Palestijnse bevolking.

TEVA is een Israëlische Multinational en wereldleider van verkoop van generische geneesmiddelen. Sedert kort ook agressief aanwezig op de Belgische markt.

Diverse CEO’s van TEVA waren  hooggeplaatste militairen die openlijk hun steun aan de bezetting en kolonisatie van Palestina verkondigen.

Zolang Israel de resoluties van de VN met betrekking tot het stopzetten van de bezetting en de kolonisering van Palestijns land en het erkennen van het recht op terugkeer van de vluchtelingen, naast zich neer blijft leggen zullen er wereldwijd boycotacties volgen.

De mensenrechtencommissie van de Verenigde Naties vergelijkt de onderdrukking van de Palestijnen met de situatie van de zwarten in Zuid-Afrika tijdens de Apartheid.

Zoals destijds Nelson Mandela opriep  tot wereldwijde boycot van Z-Afrikaanse producten (oa Outspan-fruit) tot de apartheid zou verdwijnen, zo kadert de huidige actie in dezelfde strategie.   

De  boycot van Israel is een vorm van vreedzaam protest tegen de ondraaglijke onrechtvaardige toestand in Palestina en  ontmaskert de medeplichtigheid van Europa in dit drama…totdat er een aanvaardbare oplossing komt.

Concreet vragen wij onze patiënten om op het voorschrift

bijgevoegde, makkelijk verwijderbare  klever te plakken.

De apotheker kan dit klevertje makkelijk verwijderen.

Met onze excuses aan de apothekers voor de mogelijke overlast vermits op ditzelfde moment in het wereldje van de generieken, op last van de regering allerlei  bijkomende eisen gesteld worden aan de apotheken…Met GvhV hebben wij geen voorkeur voor een of andere firma die generieken levert vermits de prijsverschillen niet groot zijn en het landschap elke week verandert.

Wij hopen op interessante feed-back van onze patiënten en het begrip van de apothekers.
 

take down
the paywall
steun ons nu!