De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Geen nieuws over Spanje?
Spanje, Verkiezingen (berichtgeving over) -

Geen nieuws over Spanje?

maandag 21 november 2011 12:33
Spread the love

Na een artikel in MO* over de Spaanse verkiezingen (1) was ik benieuwd naar de resultaten. Voor DWM is het blijkbaar nog te vroeg, dus neem ik een kijkje op demorgen.be. Niets. Helemaal niets.

destadaard.be dan maar. Meteen naar het blad Buitenland. Onder de kop “Geïrriteerd Spanje stemt rechts” staat dan: “In feite boeken de conservatieven slechts een lichte winst, maar verliezen de socialisten fors: hun kiespubliek bleef thuis.” Verderop: “De opkomst was met circa 57 procent enkele procenten lager dan in 2008. Nochtans hadden alle grote partijen hun kiezers gesmeekt om naar de stembus te komen.”

Daar gaan we dan, op zoek naar de resultaten van de niet-grote partijen. Want als de sossen fors verliezen omdat hun kiezers thuisblijven, terwijl de opkomst toch maar ‘enkele procenten’ lager ligt, dan in het verhaal voor mij natuurlijk onvolledig. Wat hadden we anders verwacht van demorgen en destandaard?

(1) http://www.mo.be/artikel/spaanse-indignados-willen-rekenkunde-van-verkiezingen-saboteren

P.S. 22 november: Daar is De Wereld Morgen met het verborgen hoekje van de resultaten: verenigd links, waaronder communisten, voerden een campagne die het kapitalisme in vraag stelde – en verdubbelde haar score tot 7%. Wat in een moderne westerse democratie betekent dat je van 2 naar 11 (elf) zetels gaat. Ik wist wel dat het zoiets zou zijn…

Wat hadden we anders verwacht van dewereldmorgen?

https://www.dewereldmorgen.be/artikels/2011/11/21/rechtse-rajoy-en-pp-winnen-spaanse-verkiezingen-verenigd-links-verdubbelt-score

take down
the paywall
steun ons nu!