De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Democratie is dringend aan een update toe
Democratie, Sociale netwerken, Occupy-Day, Sociale onrechtvaardigheid, Gebrek aan vrijheid, Ontmanteling van de democratie, Democratische hervormingen, Alexander von der Decken, Verandering -

Democratie is dringend aan een update toe

donderdag 13 oktober 2011 15:29
Spread the love

Sociale bewegingen in 79 landen roepen burgers op om deel te nemen aan de Occupy Day-protesten tegen sociale onrechtvaardigheid, gebrek aan vrijheid en de ontmanteling van de democratie. De protesten doen de buitenlandsezakenexpert Alexander von der Decken in de Wiener Zeitung oproepen tot democratische hervormingen :

‘Het ontstaan van een politieke emancipatie in het Midden Oosten begint nu ook de westerse samenlevingen te penetreren. Meer en meer mensen keren zich af van hun regeringen en vragen meer menselijkheid in de politiek. Democratie wordt oud en haar mechanismen reiken niet langer uit naar de burger. Steeds verder met elkaar verweven sociale netwerken produceren een groeiende democratisering van het individu die nu zichzelf en zijn eigen wensen vertegenwoordigt. Het is slechts een kwestie van tijd vooraleer dit zal leiden tot een globale solidariteit. Een nieuw opwindend tijdperk reikt aan de horizon.

De vraag is of de politiek, met zijn traditionele manier van denken, daarin nog een rol te spelen heeft. De democratie is dringend aan een update toe.’

http://www.wienerzeitung.at/meinungen/gastkommentare/403649_Die-Welt-protestiert.html

Bron : Express.be

take down
the paywall
steun ons nu!