De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Racisme komt van TWEE kanten
Racisme, Politiek, Democratie, Allochtonen, Autochtonen, Vlaming, Racism, Gesprek, Vredesgesprek, Marokaan, Werken met gelijkenissen, Racisme komt van twee kanten, Culturen -

Racisme komt van TWEE kanten

dinsdag 5 juni 2012 21:08
Spread the love

En moet dus ook aan twee kanten worden aangepakt!

De politiek in Vlaanderen blijft maar handelen alsof discriminatie en racisme een Vlaams kenmerk is. Dit is al lang niet meer waar. Ik ben volledig tegen een eenzijdig beeld dat door het VB geschapen wordt maar ook tegen het eenzijdige beleid van onze regering. De waarheid ligt er tussenin en daar moet naar gehandeld worden!

quote#PIET

?”mijn zoontje kwam wenend terug van school. Zijn Turks vriendje Gediz wilde geen vrienden meer zijn. Zijn vader had hem gezegd dat alle Vlamingen en blanken racisten zijn en dat hij alleen nog met Moslims mocht omgaan.”

einde quote

Het wordt tijd dat racisme langs beide kanten wordt aangepakt en niet alleen langs de vlaamse zijde! Domme politiekers, wordt wakker en stop met dat gestigmatiseerd van je eigen volk. Racisme is iets dat van beide kanten komt en dus ook aan beide kanten moet worden aangepakt!  Niet iedere allochtoon is immers tegen de hoofdoek of sharia. Het wordt tijd dat mensen VAN ALLE CULTUREN (dus niet alleen een besloten groepje allochtonen of autochtonen) zich verenigen en werken aan EEN GEZAMELIJK standpunt en GEZAMELIJKE waarden. We moeten verder met onze GELIJKENISSEN en niet met onze verschillen. Anders loopt dit stilaan echt fout.

quote#PIET

“Ik heb mijn kind altijd multicultureel opgevoed en geleerd alle culturen en geloven te respecteren. Altijd verteld dat hij met andere mensen moet omgaan en dat geloof er niet toe doet. Het voelt aan als en messteek dat juist mijn zoontje zoiets over zich moet krijgen.”

einde quote

Het is een schande dat je een kat niet een kat mag noemen! Vanaf het moment dat je iets zegt over de allochtone bevolkingsgroep of een individu dat er deel uitmaakt ben je racist en aan’t discrimineren en ben je strafbaar! Dat moet stoppen!!! Als iemand die allochtoon Vlaming is (al noemt hij zich liever Turks of Marokaans, waar ik begrip voor heb want je moet je roots behouden) een autochtoon discrimineert lijkt er niets aan de hand te zijn. DE DISCRIMINATIEWET HOORT VOOR IDEREEN TE GELDEN!

En ik herhaal:

Het wordt tijd dat mensen VAN ALLE CULTUREN (dus niet alleen een besloten groepje allochtonen) zich verenigen en werken aan EEN GEZAMELIJK standpunt en GEZAMELIJKE waarden. We moeten verder met onze GELIJKENISSEN en niet met onze verschillen. Anders loopt dit stilaan echt fout. Ik begin echt boos te worden over de eenzijdigheid van het heersende politieke concours.

WEERGAVE ONLINE GESPREK MET MAROKAANSE VLAMING

QUOTE

#HAFIDA

Als je slechte ervaringen hebt gehad dan ga je zo uitspraken doen ja .. je moet objectief kunnen blyven .. ik doe ook zo uitspraken hoor, maar ik kan een goed onderscheid maken tussen een racistische belg en een belg die in een multiculturele samenleving kan wonen .. je moet iedereen individueel bekyken ..
 

#PIET

Het wordt tijd dat mensen VAN ALLE CULTUREN (dus niet alleen een besloten groepje allochtonen of autochtonen) zich verenigen en werken aan EEN GEZAMELIJK standpunt en GEZAMELIJKE waarden. We moeten verder met onze GELIJKENISSEN en niet met onze verschillen. Anders loopt dit stilaan echt fout.

#HAFIDA

Zo moet dat ja, jammer dat er bekrompen mensen zyn die op dat vlak koppig blyven en niet willen werken aan een mooie multiculturele samenleving.. echt jammer.. Ik hoop dat er ooit verandering in zal komen ook al betwyfelk et ..

#PIET

Het glas is half vol en niet half leeg. Aan doemdenkerij hebben we niets.

#HAFIDA

Haha de pessimist in my kwam weer naar boven, oops :$ let’s all pray for a better life !

#PIET
 Immers, je bent ook Belg en Vlaming. Misschien moet het starten met aanvaarden dat je ook een Vlaming bent. Zelfaanvaarding? Ik weet het niet hoor, maar voor mij zijn alle allochtonen hier Vlamingen en ook Belgen, maar dan van Turkse of Marokaanse afkomst. De ‘Turken’ wonen in Turkije en de ‘Marokaan’ in Marokko. Dat is een groot onderscheid.

#HAFIDA

Eigenlyk ben ik niet eens een allochtoon ik en myn ouders zyn hier geboren .. Ik ben een vlaming ja, een marokkaanse vlaming .. Belg ben ik enkel op myn pas en is eigenlyk puur alleen administratief want met hart en nieren blyf ik een mar…okkaanse .. Ik snap u wel volledig hoor en vind dat je best wel gelyk hebt maar toch is best wel raar als je bv een zwarte belg gaat noemen .. ik vind dat je gwn met iedereen moet kunnen samenleven en dat je kan zeggen kyk hey ik ben marokkaanse/spaanse/turkse .. ik woon in belgie en accepteer dat de belgen myn landgenoten zyn of hey ik ben belg en ik accepteer dat mensen van anderen culturen myn landgenoten zyn ..

# PIET

Zie je, een verschil in standpunt waar we beiden overheen kunnen stappen, ik respecteer je gevoel en als je het op die manier stelt kan ik je mening volledig begrijpen en volgen zelfs volledig respcteren en aanvaarden. We vinden beiden dat het anders zou moeten zijn en dat we elkaar moeten respecteren en er een einde moet komen aan al die zever van tegenwoordig. Dat doet me alvast enorm veel deugd. en dat is DE BELANGRIJKSTE overeenkomst die ieder mens met elkaar moet binden.
Maar voor mij ben je toch en Vlaming met Marokaanse roots, het is maar hoe je het stelt. Uiteindelijk is dat niet de essentie. Het glas moet gewoon gevuld worden en niet omgestoten.

#HAFIDA

Dat vind ik ook. Idd een marokkaanse vlaming .. er moet een revolutie gebeuren zoals vroeger met Martin Luther King maar dan een nogg grotere die meer affect heeft, op heel aarde, een blyven affect ..

#PIET

je laat het al zien in je ‘freudiaanse verspreking’ er moet een effect van AFFECTIE ontstaan, tussen alle bevolkingsgroepen en geen defect. We laten hier iedereen zien dat het anders kan, hopelijk volgen anderen ons voorbeeld.

einde quote

(volledig gesprek te volgen op frommelaars facebookaccount)

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!