De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Cameron: ‘Immigratie bedreigt onze levenswijze’
Verenigd Koninkrijk, David Cameron, Immigratie -

Cameron: ‘Immigratie bedreigt onze levenswijze’

donderdag 14 april 2011 11:31
Spread the love

In zijn meest openhartige speech sinds hij premier van het Verenigd Koninkrijk werd heeft David Cameron gezegd dat massa-immigratie heeft geleid tot ‘ongemak en verscheuring’ in de samenleving omdat sommige migranten weigeren zich te integreren en/of Engels te leren. Hij pleitte ervoor om nog vreemdelingen in het VK toe te laten, maar ‘met tienduizenden eerder dan met honderdduizenden‘.

Cameron haalde uit naar de socialistische regering van zijn voorganger Gordon Brown die het racistisch noemde om over immigratie te spreken, terwijl hij het onfair noemde om er niet over te spreken, zelfs indien kwetsende waarheden moeten worden gezegd.

Cameron wil niet horen zeggen dat immigranten hier komen om onze jobs af te pakken, want sommige immigranten hebben grote bijdragen aan de maatschappij geleverd door jobs en welvaart te creëren. Waar het wel over gaat is dat migranten de jobs doen die Britten niet langer hoeven te doen omdat ze door het zorgsysteem worden betaald om niet te werken.

Met andere woorden: ‘We kunnen de immigratie nooit onder controle krijgen indien we de afhankelijkheid van Britten aan het zorgsysteem niet aan banden leggen. Van de 2,5 miljoen nieuwe jobs die ontstonden na 1997 ging driekwart naar nieuwkomers.’

take down
the paywall
steun ons nu!