Screenshot 'The Big Lie' (Pilot)
Video, Filmrecensie -

Film ‘The Big Lie’ over de leugens tegen Jeremy Corbyn, verdient onze steun

Een team onafhankelijke Britse filmmakers draaien een documentaire 'The Big Lie' over de leugen van de Britse politiek, dat Labour-voorzitter een antisemiet zou zijn, die niets deed om antisemitisme in de partij in te tomen. Dit is de pilot-film, met een oproep tot steungevers.

maandag 30 januari 2023 15:34
Spread the love

 

“Onder Jeremy Corbyn werd Labour een antisemitische partij”. In de echte wereld daarbuiten, was er onder Corbyn niet meer of niet minder antisemitisme dan onder zijn voorganger als voorzitter Ed Milliband, zelf een Britse Jood. Drie rapporten met de bewijzen van het tegendeel werden compleet genegeerd. Met Jeremy Corbyn dreigde Groot-Brittannië voor het eerst in zijn bestaan een eerste minister te hebben die meende dat Palestijnen dezelfde mensenrechten hebben als alle andere mensen op aarde. Daar ging dit over, maar er was meer.

Corbyn stond ook voor een einde aan veertig jaar neoliberaal sociaal inleveringsbeleid, hij was tegen kernwapens en tegen de NAVO, tegen het imperialisme van de VS en van hun Britse lakei. Hij wilde belangrijke overheidsdiensten als water, spoorwegen, telefoon, energie, onderwijs terug volledig in publieke handen brengen en faire belastingen eisen van de superrijken en de megabedrijven. Daar ging ‘de grote leugen’ echt over, niet alleen over Corbyns beweerde antisemitisme.

Dit is een korte pilot van de film die ‘de grootste leugen in de Britse geschiedenis’ blootlegt. Kijk tot het einde voor de steunoproep (20:18).

(voor NL ondertitels, klik op het icoon ‘ondertitels’ rechtsonder in beeld):

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!