Reportage, Nieuws, Betoging, België, Brussel, Klein Kasteeltje, Immigratie, Sans-papiers, Maggie De Block, Solidariteitsmars -

Solidariteitsmars “met en zonder papieren”

Een honderd mensen betoogden zaterdagmiddag in Brussel van het Klein Kasteeltje naar het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block. De betogers eisen dat de huidige regering van koers verandert wat betreft het migratiebeleid.

zondag 7 april 2013 10:46
Spread the love

De betoging is de aftrap van een mars die de deelnemers “solidariteitsmars met en zonder papieren” gedoopt hebben. Deze mars – waaraan immigranten zonder papieren en met papieren, studenten en activisten deelnemen – zal van 6 tot 21 april door het land trekken. Door plaatselijke ontmoetingen en acties hopen de deelnemers een brede solidariteitsbeweging op gang te zetten.

De deelnemers klagen het “verharde politieke klimaat” aan. “Ik dacht dat ik als syndicalist alles al had gezien. Tot ik in contact kwam met de problematiek van sans-papiers. Hoe zij zonder rechten worden uitgebuit… Dit is moderne slavernij”, zegt Jean-Marie Piersotte, die actief was bij de Christelijke vakbond.

De deelnemers van de mars nemen vandaag de trein naar Gent, waar dit weekend nog activiteiten plaatsvinden. De komende twee weken doorkruist de mars nog o.a. Sint-Niklaas, Mechelen, Antwerpen Leuven en Brussel.

take down
the paywall
steun ons nu!