Samenleving, Lokaal, Antwerpen, India Festival Antwerpen, Ratha Yatra-festival -

20ste India Festival in Antwerpen

ANTWERPEN - Zaterdag 23 juni vond op de Groenplaats in Antwerpen de 20ste editie van het jaarlijkse India Festival plaats met de traditionele Indiase praalwagenstoet door het stadscentrum van de Scheldestad.

maandag 25 juni 2012 10:15
Spread the love

Het Ratha Yatra-festival, de verering door miljoenen mensen van heer Jagannatha (de heer van het universum), heer Baladeva (hij die spirituele kracht en geluk schenkt) en Subhadra Devi (de godin van het fortuin) is een van de grootste culturele festivals die jaarlijks in India gehouden worden.

Dit festival wordt inmiddels jaarlijks in vele grote wereldsteden gevierd zoals o.a in New York, Washington, San Fransisco, Tokyo, Moskou, Durban, Melbourn, Parijs en Amsterdam. In India komen voor dit festival miljoenen pelgrrims naar de kuststad Puri in de staat Orissa, om dit gezellige en indrukwekkende feest te kunnen meevieren.

Honderden mensen kwamen ook in Antwerpen gratis aanschuiven en proeven van het vegetarisch – lekker – eten …
Voor meer info: www.govinda.be

Bekijk meer foto’s via: http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157630257428702/show/

take down
the paywall
steun ons nu!