Samenleving, Lokaal, Ontwikkeling, Antwerpen -

FOODPRINTS, de reizende expo van Bevrijde Wereld

[Antwerpen] In het Centraal Station opende vrijdag de eerste van een serie tentoonstellingen van Bevrijde Wereld. Deze NGO werkt met plaatselijke boeren in de derde wereld aan een betere voedsel- en watervoorziening.

zondag 22 april 2012 08:55
Spread the love

Bevrijde Wereld heeft zowel een noord- als een zuid-werking. De zuidwerking is de praktische kant: door boeren te helpen in West-Africa, de Filippijnen en Bolivië om kleinschalige projecten te beginnen en zo zichzelf verder te helpen. Watervoorziening en voedselzekerheid staan voorop maar volksgezondheid, educatie en emancipatie gaan ermee hand in hand.

De noordwerking doet aan bewustmaking door workshops en infosessies voor volwassenen, tot de organisatie van inleefreizen waar de deelnemers tussen de lokale bevolking indrukken opdoen over de ware leefomstandigheden en praktische problemen. Met de Baobab leerklas ervaren kinderen het leven van leeftijdsgenoten in de derde wereld. Leerkrachten krijgen van tevoren een vorming en kunnen beroep doen op het documentatiecentrum.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!