Samenleving, Armoede, Antwerpen, Jongeren, Lokaal, Stampmedia, Antwerpen, Kansarmoede, Betonne Jeugd -

‘Betonne Jeugd’ blaast negen kaarsjes uit

ANTWERPEN - Op vrijdag 13 april viert jeugdwerkorganisatie 'Betonne Jeugd' haar negende verjaardag in Zappa. Extra reden tot vieren is de officiële inhuldiging van hun eigen lijnbus, die als mobiele ontmoetingsruimte fungeert. Om het feest helemaal af te maken, heeft de organisatie een eigen locatie gekregen.

donderdag 12 april 2012 12:15
Spread the love

‘Betonne Jeugd’ richt zich op Antwerpse jongeren die buiten het klassieke jeugdwerkaanbod vallen. Het gaat veelal om kansarme jongeren die in armoede leven. Met laagdrempelige activiteiten wil ‘Betonne Jeugd’ ook die jongeren een plek geven.

Oude lijnbus wordt clublokaal

Enkele jaren geleden kocht de organisatie een oude lijnbus aan. Die werd met behulp van de deelnemers omgebouwd tot een clublokaal op wielen. Hoewel de bus al geruime tijd in gebruik is, mocht een officiële inhuldiging niet ontbreken. Die zal plaatsvinden op 13 april rond 20 uur. Nadien volgt een presentatie over de organisatie en ook Kathleen Van Brempt komt langs.

Bezieler Thomas Neefs startte negen jaar geleden met ‘Betonne Jeugd’ en voor hem is het einde zeker nog niet in zicht. “Na negen jaar heb ik het gevoel dat alles nog maar net begonnen is.” Nu de organisatie eindelijk een eigen stek heeft toegewezen gekregen van de stad Antwerpen, kan de werking nog verbeterd en uitgebouwd worden.

Kinderwerking

Vanaf september gaat een nieuwe kinderwerking van start. Dat project zit nu in een testfase in de wijken Luchtbal, Deurne, Kiel en Berendrecht-Zandvliet. De jongeren van ‘Betonne Jeugd’ trekken met de bus die wijken in en gaan polshoogte nemen bij de kinderen. Die aanpak moet uitkomst bieden aan wat kinderen missen in hun wijk. “Met de kinderwerking is het in vele wijken triest gesteld”, zegt Neefs. “Het is noodzakelijk dat daar verandering in komt want zo kan het niet voort.”

Op vrijdag 13 april is iedereen vanaf 19 uur welkom voor het gratis event in JCC Zappa, August Leyweg 6, Antwerpen.

© 2012 – StampMedia

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!