De Red Star Line gebouwen omstreeks 1924. Een eerste loods kwam er in 1894 om beschutting te bieden aan de emigranten die tot dan toe een medische keuring in openlucht moesten ondergaan. Iets voor de eerste wereldoorlog werd nog een loods gebouwd voor de ontsmetting en opslag van de bagage. Na de oorlog kwam er nog een prestigieus administratief gebouw bij in een sobere art decostijl.

[foto persmap Stad Antwerpen]

Samenleving, Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Red Star Line -

Vooruitblikken naar het Red Star Line Festival

ANTWERPEN - Volgend jaar opent het Red Star Line Museum zijn deuren. Niet louter een tentoonstelling van voorwerpen, maar een getuigenis van een massale migratie van Europa naar de Nieuwe Wereld. Dit jaar zet een festival met vele activiteiten reeds de toon.

zondag 1 april 2012 23:50
Spread the love

Het duurde tot het begin van deze eeuw voordat de gebouwen van de Red Star Line op het Eilandje eindelijk als monument beschermd werden. Ze waren decennia lang danig verwaarloosd en moesten dringend hersteld worden om ze er weer in hun oorspronkelijke staat te tonen. Het behoud van de gebouwen voor het museum is belangrijk om het gevoel te behouden dat de migranten overviel toen ze zich hier aanmeldden.

In mei 2010 werd begonnen aan de voorbereidende bouwwerkzaamheden.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!