Pamela van Festival au Désert

Al twintig jaar leidt Sfinks het  European Forum of Worldwide Music Festivals (EFWMF). Dit netwerk, met zetel in Noorwegen, verenigt 42 festivals die ‘wereldmuziek’ op het menu hebben staan, naar eigen zeggen gaande van bescheiden doedelzakmeetings in Italië tot mega-evenementen met tienduizenden bezoekers. Het EFWMF wil een artistiek uitwisselingsplatform zijn voor festivals met 'een uitgesproken transnationale benadering'.  Daarnaast probeert het forum ook actief de banden te versterken met festivals buiten Europa en hen te ondersteunen.

Een soort ontwikkelingsngo voor festivals, dus?  “Het is zeker niet de bedoeling dat wij gaan vertellen aan organisatoren in andere landen hoe het moet”, zegt Patrick De Groote, naast coördinator en artistiek directeur van Sfinks ook de voortrekker van het EFWMF. “Een festival als Ultan World Music Festival bijvoorbeeld, in Zuid Korea, is volgens mij beter georganiseerd dan het onze. En ik zou niet weten hoe je een evenement organiseert in de Malinese woestijn.  Maar door hun afstand van de rest van de wereld kunnen dergelijke festivals wel input gebruiken voor hun programma. We kunnen sommige festivals ook ondersteuning bieden op vlak van communicatie of netwerking.”

Nieuws, Cultuur, België -

Afrikaanse festivals maken plannen op Sfinks

zondag 31 juli 2011 13:31
Spread the love

Sfinks Mixed brengt niet alleen artiesten, maar ook festivalorganisatoren van ver en iets dichterbij samen op het Molenveld. 

Warm ingeduffeld wisselen ze programma’s uit, vergroten ze hun netwerk, proeven ze de Belgische pannenkoeken of lopen ze stage bij de administratie.

We ontmoetten enkele Afrikaanse festivalorganisatoren met grootse plannen.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!