Filip Dewinter als voorzitter van het Vlaams parlement (Foto: Vlaams parlement / CC A-SA 3.0)
Opinie, Open brief -

Meneer Van Grieken, is het echt toeval dat de profiteurs en spionnen zich in uw partij bevinden?

Geen enkele partij die een grotere nadruk legt op het vermeende probleem van corrupte politici die het landsbelang niet op de eerste plaats zetten. Wie blijkt er zich na onderzoek te hebben laten omkopen door een buitenlandse macht? Juist, Filip Dewinter van het Vlaams Belang.

woensdag 27 maart 2024 11:44
Spread the love

 

Meneer Van Grieken,

Het is toch opmerkelijk.

Als we uw partij mogen geloven dan zijn zowat alle problemen in ons land veroorzaakt door corrupte politici die het landsbelang niet langer op de eerste plaats zetten. Wie blijkt er zich na onderzoek te hebben laten omkopen door een buitenlandse macht? Niet alleen Frank Creyelman die u uit de partij heeft gezet. Ook Filip Dewinter, die u blijft verdedigen.

Moeten we meneer Dewinter nu het land uitzetten?

“53 Chinese spionnen moeten onmiddellijk het land uitgezet”, zo titelt het persbericht van 21 november 2023 dat ik terugvond op uw site. Ik ben wel benieuwd hoe u dat precies ziet. Moeten we meneer Dewinter nu het land uitzetten en zo ja, naar waar zou u hem dan precies willen brengen?

Niet de eerste keer

Het is opmerkelijk, maar ik kan niet zeggen dat ik echt verbaasd ben. Misschien omdat het ook niet de eerste keer is.

Geen enkele partij die zo hard tekeer gaat tegen sociale fraude als uw partij, het Vlaams Belang. En wanneer men dan in de gemeente Stekene onderzoek doet naar fraude in sociale woningen is er slechts één sociale huurder die daarvoor uit zijn woning moet worden gezet: Chris Verschueren, gemeenteraadslid voor het Vlaams Belang.

Ik kan niet zeggen dat ik verbaasd ben

Geen enkele partij die harder roept om strenge straffen dan uw partij. “Elke straf moet volledig uitgevoerd worden”, zo klinkt het opnieuw op jullie website. Wat ik me dan weer afvraag: geldt dat dan ook voor de één jaar gevangenisstraf die Dries Van Langenhove werd opgelegd? Of hoe ziet u die dingen in dat geval net iets anders?

Is het u ook al opgevallen, meneer Van Grieken, dat het vaak dezelfde mensen zijn die menen dat men tegenwoordig niets meer mag zeggen, die ook vinden dat iedereen naar hen moet luisteren? Dat het vaak net de mensen zijn die het luidst klagen over cancel culture die iedereen, die het niet met hen eens is, het zwijgen op proberen te leggen? Is het u al opgevallen dat die mensen zich wel eens in uw partij bevinden?

Projectie

Zou het kunnen, meneer Van Grieken, dat het mens- en wereldbeeld dat jullie met het Vlaams Belang verspreiden op één of andere manier toch verband houdt met hoe jullie zélf in het leven staan? Dat jullie aan een vorm van projectie doen?

Zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten

Kent u het spreekwoord: “Zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten”? Misschien is het toch niet zo toevallig dat net wie er zelf enkel op uit is te profiteren, omkoopbaar is en criminele feiten pleegt, overal profiteurs, corruptie en criminelen ziet.

Ik vraag het me af.

steunen

Steun voor een nieuwe website

We hebben uw hulp nodig voor een essentiële opfrissing van de website. Om die interactiever, sneller en gebruiksvriendelijker te maken hebben we 30.000 euro nodig. Elke bijdrage, groot of klein, helpt. Met uw donatie ondersteunt u onafhankelijke journalistiek die de verhalen blijft brengen die er echt toe doen. Laat uw hart spreken.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!