Nieuws, Cultuur, Staking, Oezbekistan, Kazachstan, Sting -

Luisterpost: Sting cancelt concert in Kazachstan voor staking

Het lijkt wel een absurde titel. Maar blijkbaar heeft Sting (vroegere zanger van The Police) beslist om maandagavond geen ‘virtuele stakingspost’ te passeren. Hij steunt zo – dankzij Amnesty International – de stakingen tegen de slechte behandeling van de olie- en gasarbeiders in Kazachstan.

dinsdag 5 juli 2011 17:50
Spread the love

We moeten het hem nageven. Sting mag dan het slechtste karakter uit de popmuziek zijn (de man ging niet eens naar de begrafenis van zijn eigen ouders …), maar voor de publiciteit wil hij nog wel eens iets positief doen.

En zo komt het dat hij in Astana, de hoofdstad van Kazachstan, (u misschien beter bekend als het land van Borat) geen optreden heeft gegeven maandagavond, 4 juli, zo liet Reuters weten. 

Hoe dan ook het trekt wel de aandacht op de penibele situatie van de arbeiders in landen als Kazachstan. Andere bronnen vestigen dan weer de aandacht op het concert dat Sting in 2009 in buurland Oezbekistan gaf en dat hem weinig goede publiciteit opleverde omdat de republiek Oezbekistan als één van de meest repressieve ex-Sovjetstaten gezien wordt.

Ze zien zijn ‘steun aan de verdrukte arbeiders’ dan ook als een poging om zich te rehabiliteren in de regio en het Westen.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!