Nieuws, Bruce Springsteen, Clarence Clemons -

Springsteensaxofonist Clarence Clemons overleden

De beroemde saxofonist van Bruce Springsteens E Street Band, Clarence Clemons overleed op 69-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hersenbloeding. Hij was het die samen met Springsteen op de iconische hoes van ‘Born To Run’ stond.

maandag 20 juni 2011 09:31
Spread the love

Clarence Clemons werd terecht ‘Big Man’ genoemd. Hij was een reus en al van in de vroege jaren ’70 lid van de begeleidingsband van Springsteen. Hij had een geheel eigen stijl en was veruit de beroemdste rocksaxofonist. De man zijn geluid komt dan ook voor op platen van onder meer Zucchero, Aretha Franklin, Joan Armatrading en recent nog op twee tracks van Lady Gaga. 

Clemons nam diverse soloplaten op en scoorde halfweg de jaren ’80 – samen met Jackson Browne – de grote hit “You’re a Friend of Mine”. Hij was ook actief als acteur, onder meer in Martin Scorseses ‘New York New York’. Hij kreeg een hersenbloeding op 12 juni en overleed op 18 juni

In een reactie liet Bruce Springsteen weten dat ‘het verlies onmetelijk is’ en dat hij dankbaar is dat hij Clemons heeft mogen kennen. ‘Met hem in de groep, konden we een veel dieper verhaal vertellen.’ De volledige reactie vindt u hier.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!