Samenleving, Antwerpen, Lokaal, Stampmedia, Antwerpen, Animo, Stijgende huurprijzen -

Animo betoogt tegen hoge huurprijzen

ANTWERPEN - Animo Antwerpen verhuurde op zondag 13 maart een vogelkooi op de Antwerpse Vogelmarkt aan het Theaterplein. De linkse jongerenbeweging klaagt hiermee de almaar stijgende huurprijzen aan. “Regularisatie dringt zich op”, zegt voorzitter Yannick Peers.

vrijdag 18 maart 2011 11:30
Spread the love

“Te huur: kot van 20 cm², met ingebouwde eet-, drink- en washoek. Slechts 500 euro per maand.” Met die advertentie trok Animo naar de Vogelmarkt. Animo pleit voor een huurmarktregulator om de huurprijzen in ons land onder controle te krijgen. “Objectieve criteria, zoals oppervlakte en staat van de woning, moeten de huurprijs bepalen”, vindt Yannick Peers.

Continue inspanningen

Animo wil ook het aantal Belgische sociale woningen met 30 procent zien stijgen. Verder pleit de organisatie voor meer landelijke sociale woningen en een sociaal verhuurkantoor in elke gemeente. “Ongeveer 60 000 landgenoten wachten op een sociale woning. Freya Van den Bossche (SP.A), Vlaams minister van Wonen, kondigde aan om tegen 2020 43 000 extra sociale woningen te bouwen. Uiteraard juichen wij dat toe, maar continue inspanningen blijven noodzakelijk”, waarschuwt Peers.

Stijgende huurprijzen

In Vlaanderen betaal je gemiddeld 671 euro voor een appartement, 1.207 euro voor een huis. In Brussel is dat zelfs 1.042 voor een appartement en 2.146 euro voor een huis. De prijzen liggen in Wallonië iets lager, met gemiddeld 590 euro voor een appartement en 1087 euro voor een huis. Animo verwacht dit jaar nog een stijging van 3,5 procent.

© 2011 – StampMedia – Nele Lauryssen

take down
the paywall
steun ons nu!