Cultuur, De week in muziek 10.01 -

Luisterpost: de week in muziek 10.01

Een korte wandeling door muziekland, met een paar gratis downloads, concert- en platennieuws en natuurlijk ook nieuws uit de boekskes. Met deze week onder anderen British Sea Power, Peter Gabriel, Digitalism, Lady Gaga, Joanna Newsom en George Clooney.

zondag 9 januari 2011 22:56
Spread the love

Deze week: cd’s en concerten

Deze week beginnen de eerste cd’s van het jaar uit te komen, we kijken alvast uit naar British Sea Power die ‘Valhalla Dancehall’ op de wereld loslaten. Ook een andere postrockband Codes In The Clouds brengt de nieuwe cd ‘As The Spirit Wanes’ uit en start haar Europese tournee woensdagavond met een gratis optreden in de Gentse Video. Ook naar Tapes ‘n’ Tapes’ nieuwste  en “Hearts On Hold” van Tu Fawning is het uitkijken. 

Verder is er nieuws over Peter Gabriel. De rocklegende is in touw voor een nieuwe single voor Soedan. De single is er een van de voormalige kindsoldaat Emmanuel Jal en heet ‘We want Peace’. Gabriel schreef de vioolarrangementen voor de plaat en komt ook in de video, samen met onder meer Alicia Keys, Richard Branson, Kofi Annan, Jimmy Carter en George Clooney. De video en meer info vind je op de officiele site.

Terwijl we ook graag even deze weinig opgemerkte cd aan u voorstellen. Versions of Joanna is een plaat met covers van het werk van Joanna Newsom door uiteenlopende artiesten als Billy Bragg, Owen Pallett en M. Ward. De opbrengsten gaan naar Oxfam ten voordele van de overstromingen in Pakistan. 

Op de nieuwste van Iron and Wine is het nog een paar weken wachten, maar de band speelde de nieuwe plaat wel al volledig tijdens een concert dat u hier kan zien. 

Op het echte concertfront deze week signaleren we graag de optredens van Wolf People, DAAU, Arno en I lIke Trains, kijk maar naar onze concertkalender.

Downloads

Van het hierboven reeds vermelde British Sea Power geeft NME alvast een gratis download weg op hun site.

Dance-liefhebbers worden dan weer door het Franse label Kitsuné verwend met een gratis ep van downloads, waaronder werk van Digitalism en May 68. Hier klikken.

De boekskes

Lady Gaga laat zich weer zien. Deze keer niet in een of ander biefstukkostuum, maar als de nieuwe creative director van Polaroid. Het een tijdje geleden op sterven na dood zijnde bedrijf van de instantfoto’s gaat nu voor hightec en gooit drie nieuwe elektronische spulletjes op de markt waaronder de GL10 Instant Mobile Printer, de GL30 Instant Digital Camera and de GL20 camerabril. Dat laatste dingetje is een bril waarmee de drager foto’s kan nemen en ze onmiddellijk kan uploaden. De GL20 kan ook de beelden tonen voor wie tegen de drager ervan aankijkt. Zelfs Lady Gaga ziet er eerder spacy uit met deze bril.

Minder lam nieuws, nou ja, komt er uit de VS , waar de Def Leppard-tribute band Pyromania op zoek is naar een éénarmige drummer. Voor wie  nu compleet verloren is. De oorspronkelijke Britse metalband heeft natuurlijk Rick Allen in de gelederen, vooral bekend door het feit dat hij voor de band is blijven drummen, ook na de amputatie van zijn linkerarm. Kandidaten kunnen zich hier aanmelden, of is het toch maar een joke?

take down
the paywall
steun ons nu!