Cultuur, R.E.M., Free song -

Luisterpost: R.E.M. kerstsong en nieuwe gratis track

Ook grote bands geven al eens iets weg. Vanaf dit moment kunnen de fans van R.E.M. terecht op de website van de groep om er gratis een eerste song van de nieuwe volgend jaar te verschijnen plaat te downloaden.

dinsdag 14 december 2010 11:22
Spread the love

De tracks heet ‘Discoverer’ en is het openingsnummer van de nieuwe cd ‘Collapse Into Now’ van de Amerikaanse groep. Vanaf nu op kan je op deze speciale bladzijde van hun website terecht voor de download.

R.E.M. heeft bovendien –naar goede jaarlijkse gewoonte – ook weer een kerstsong opgenomen. Het werd deze keer een versie van ‘Christmas (Baby Please Come Home)’, een hit voor Darlene Love uit 1963. Indertijd geproduceerd door Phil Spector die het nummer ook schreef samen met Jeff Barry en Ellie Greenwich. 

Het aparte aan de cover door R.E.M. is dat Michael Stipe niet de vocalen op zich neemt, maar dat het bassist Mike Mills is die zingt en dat de voormalige drummer van R.E.M. Bill Berry wel meedoet. De single is alleen verkrijgbaar voor fanclubleden, maar je kan hem wel horen op onder meer soundcloud. Ook de b-kant kan je hier beluisteren en die bestaat uit muzikale fragmenten van drie songs (‘It Happened Today’, ‘Uberlin’ en ‘Every Day Is Yours To Win’) die op ‘Collapse Into Now’ zullen staan.

 

take down
the paywall
steun ons nu!