Cultuur, Radiohead, Billy bragg, JohnCage, Cage Against The Machine, 4' 33 -

Luisterpost: Stilte mikt opnieuw naar de hitparade

We berichtten hier reeds over de stilte-single van Radiohead en nu blijkt er een supergroep van alternatieve Britse muzikanten de beroemde John Cage-compositie 4'33" te coveren in een poging om de nummer één-plaats te halen op kerstmis.

dinsdag 7 december 2010 00:14
Spread the love

 Het idee is natuurlijk ongelooflijk dat de radio vier en een halve minuut stilte zou uitzenden als nummer één op Kerstmis, maar dat is precies wat Cage Against the Machine nastreeft. 

 
Een band met onder meer Billy Bragg, Imogen Heap en leden van Madness, Pendulum, Orbital, Guillemots, Coldcut, the Kooks, The Big Pink, Heaven 17 en anderen. De bedoeling achter de hele zaak is om de winnaar van de Britse X-Factor van de nummer één-plaats te houden. Iets waar een groep van facebookgebruikers vorig jaar reeds in slaagde door ervoor te zorgen dat Rage Against The Machine’s ‘Killing In The Name’ de X Factorwinnaar van toen versloeg. 
 
De single werd maandag zes december opgenomen onder de leiding van producers Paul Epworth (Florence and the Machine), Clive Langer (Madness) en Charlie Rapino (Take That). Er zullen ook remixen gemaakt worden (hoe doe je dat?) door onder meer Hot Chip en Adam F. Op 13 december komt hij uit en het geld gaat naar diverse goede doelen waaronder de British Tinnitus Association. 
 
Op de facebookpagina zijn er alvast meer dan 67000 fans die van de kerstnacht een ‘stille nacht’ willen maken.
 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!