Nieuws, The beatles, John Lennon -

Door Lennon gesigneerde LP voor moordenaar te koop

Het zwaarst beladen souvenir uit de rockgeschiedenis: vijf uur voor hij Beatle John Lennon neerschoot liet Mark Chapman door zijn toekomstig slachtoffer de LP ‘Double Fantasy’ handtekenen. Nu blijkt dat het ding (we hebben er geen andere naam voor) te koop aangeboden wordt via een Amerikaanse site.

woensdag 24 november 2010 23:33
Spread the love

 Het verhaal is bekend: op 8 december 1980 schoot Chapman John Lennon dood. Later bleek dat hij zijn prooi al eerder die dag benaderd had en hem vroeg om de pas verschenen plaat van het idool te tekenen. Lennon ging daar blijkbaar op in, want na de moord werd de LP teruggevonden door een onderhoudsman met daarop de vingerafdrukken van Chapman. 

 
Het is niet de eerste keer dat het luguber plaatje wordt verkocht, want ze was sinds 1999 in het bezit van een Beatlesfan die er toen 150 000 dollar voor neertelde. De LP is nu te koop via Moments In Time en volgens berichten zou de site er 850 000 dollar (640 000 euro) voor willen vangen. 
 
Double Fantasy’ was een plaat van John Lennon en Yoko Ono samen. Ze was het eerste teken van leven van de Beatle na vijf jaar stilte en werd drie weken voor zijn moord uitgebracht.
Bij het exemplaar dat nu te koop wordt aangeboden zit ook het politierapport, een brief van het openbaar ministerie en zelfs documentatie over de vingerafdrukken. Wie de plaat op het ogenblik bezit, werd niet bekend gemaakt. In elk geval niet de moordenaar zelf, want die heeft in de jaren ’80 vergeefs gepoogd om het album terug te krijgen om het voor een goed doel te laten veilen. Chapman zit trouwens nog steeds in de cel.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!