De vzw Daklozenhulp Antwerpen (www.daklozenhulpantwerpen.be) heeft als doel op een laagdrempelige manier concrete hulp te bieden aan mensen uit Antwerpen en omstreken die om welke reden dan ook op de armoedegrens leven en daardoor onvoldoende financiële middelen hebben om voldoende voedsel te kunnen kopen.

De organisatie stelt zich slechts als doel mensen te voeden die honger hebben.

Hoewel dit een weinig ophefmakende of ambitieuze doelstelling is, merken we wekelijks hoe honger en/of sociaal isolement een vernietigend effect kunnen hebben op mensen, die al in een moeilijke situatie zitten.

Reportage, Samenleving, Armoede, Antwerpen, Lokaal, Voedselbedeling, Honger, Antwerpen, Sociale uitsluiting, Daklozenwerking, Dakant, Voedselpakketten -

Daklozenhulp in Antwerpen

maandag 25 oktober 2010 22:42
Spread the love

ANTWERPEN – Elke zondagavond, vanaf 18 uur, schuiven 300 tot 350 mensen aan voor een voedselpakket in het Koninklijk Atheneum aan de Rooseveltplaats.

Dankzij de vzw Daklozenhulp Antwerpen (Dakant) kunnen deze mensen wekelijks een pakket krijgen afhankelijk van hetgeen er ingezameld is.

In een voedselpakket zit altijd brood (naar behoefte), beleg en extra producten die de vzw krijgt van de voedselbank. Uit eigen kas wordt dit nog aangevuld met vers fruit.

Afhankelijk van de sponsoring wordt er extra beleg gekocht, conserven of droge voeding. De voedingswaarde is zeker belangrijk. Naast dit voedselpakket krijgt iedereen nog zes belegde broodjes. En ook weer afhankelijk van hetgeen er werd ingezameld bij de bakkers, een beetje patisserie.

take down
the paywall
steun ons nu!