Samenleving, Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Stand-upcomedy, Stand-upcomedians, Philippe Geubels, Jeroen Leenders -

Philippe Geubels stelt nieuwe show ‘Hoe moet het nu verder’ voor

ANTWERPEN - In het openluchttheater van Deurne gaven maandag- en dinsdagavond vier stand-upcomedians het beste van zichzelf. Hoge verwachtingen waren er voor Philippe Geubels, die zijn try-out probeerde voor de nieuwe show die begin januari in première gaat in de Arenberg. Wij spraken met Philippe Geubels en Jeroen Leenders over werk als stand-upcomedian.

woensdag 28 juli 2010 11:15
Spread the love

Terwijl de weergoden het publiek minder goed gezind waren en de hemelsluizen opengingen, spraken wij met Philippe Geubels en Jeroen Leenders over hun nieuwste project.

Jeroen Leenders, hoe kom jij in dit wereldje terecht?

Jeroen Leenders: “Wel, tot een aantal maanden gereden reed ik met een taxi. Tot we op een moment zagen dat mijn gesprekjes met klanten en mijn mopjes aansloegen bij het publiek en de klanten. Ik heb me toen ingeschreven bij het gekende stand-upcomediancafé The Joker. Vanaf 8 juni 2007 is de bal dan aan het rollen gegaan en ben ik beginnen optreden.”

Momenteel bereid jij je nieuwe show ‘Sorry ik ben Jeroen Leenders’ voor. Hoe staan de zaken ervoor?

Leenders: “Op dit moment is de show zo goed als klaar. Het is dan ook een echte test voor publiek. En vanavond zitten we toch met een capaciteit van een dubbele Arenbergschouwburg, dus dat is wel even ‘kicken’. En ook de ticketverkoop draait lekker, momenteel zijn er al meer dan 100 voorstellingen uitverkocht.”

Gaat Jeroen Leenders ook buiten de grenzen het geluk beproeven?

Leenders: “Ja hoor, ook vanuit Nederland zijn er al verschillende aanvragen binnengekomen. Ook daar zal ik met de nieuwe tournee rondreizen. 

Ondertussen is het publiek aan het binnenkomen en treffen we in de loge Philippe Geubels aan. Van stress of plankenkoorts is hier in de verste verte geen sprake. Terwijl Geubels de ene journalist na de andere ontvangt en het ene televisie-interview na het andere geeft, maken wij ons klaar voor een ‘droog’ gesprek binnen.

Na een persluwe periode en een schitterende eerste programma ‘Droog’ komt de nieuwe show ‘Hoe moet het nu verder’ eraan. Ligt Philippe Geubels hier nog echt van wakker?

Philippe Geubels: “Natuurlijk, de mensen verwachten een evenwaardige show, zoals ‘Droog’. Dat niveau moeten we zien te verbeteren of tenminste te evenaren. Ik ga sowieso mezelf blijven en voort werken op de ingeslagen weg. En hopen dat de mensen dit een aangenaam vervolg zullen vinden. Maar de snelheid waarmee de shows uitverkocht raken, is toch een beetje verontrustend. Ik hoop dat ik niemand ga teleurstellen.”

Zijn er momenteel nog plannen voor televisie?

Geubels: “Nee, momenteel gaat alle aandacht en tijd naar de nieuwe theatershow. Eerst zien dat die perfect in elkaar zit, dan zien we wel weer.”

Ga je met je nieuwe tournee ook met een voorprogramma werken? Met Michaël Van Peel?

Geubels: “Er zal een voorprogramma zijn, maar dat is nog niet helemaal uitgeklaard. Niet met Michaël, die gaat zijn eigen vleugels uitslaan en gaat zelf de baan op met een programma.”

Vroeger waren veel zalen al ruim op voorhand uitverkocht. Fans waren teleurgesteld omdat ze nergens de show ‘Droog’ konden zien? Is er voor deze show gekozen voor grotere zalen?

Geubels: “Ja, we hebben voor volgend jaar een minimumcapaciteit van 450 personen gevraagd voor de zalen. Maar ook die blijken inderhaast volzet te raken. Er snel bijzijn is de boodschap, hé” (bulderlach).

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!