Europees Parlement voor mondiale belasting op financiële transacties
Nieuws, Wereld, Europa, Economie, Politiek -

Europees Parlement voor mondiale belasting op financiële transacties

De bankiers van de grootbanken hebben de wereld in een financiële en economische crisis gestort. En tot nu heeft de politiek verzuimd om strikte regels op te leggen om een tweede en nog erger financiële debacle te verhinderen. Het Europees Parlement stelt voor om alvast een mondiale belasting op financiële verrichtingen te overwegen.

donderdag 11 maart 2010 22:34
Spread the love

In een resolutie vraagt het Europees Parlement dat de Europese Unie met een gezamenlijk standpunt naar de vergaderingen van G20 zou trekken. Die G20 is de groep van de 19 grootste economieën, aangevuld met de Europese Unie.

Uitgangspunt is dat de financiële sector een ernstige bijdrage levert om de schade te vergoeden die ze aan de reële economie heeft toegebracht.

Tot de mogelijke ingrepen behoort dan een mondiale belasting op financiële verrichtingen. Het Europees Parlement dringt erop aan om ruim voor de volgende G20-top de voor- en nadelen daarvan op een rijtje te krijgen.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!