De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Vakbonden Commscope praten met Leuvens burgemeester
Opinie -

Vakbonden Commscope praten met Leuvens burgemeester

Vakbondsvrouw Commscope houdt goed gevoel over aan gesprek met Leuvens burgemeester

donderdag 17 juni 2021 15:14
Spread the love

 

De vakbonden van Commscope, het bedrijf uit Kessel-Lo dat enkele weken terug bekendmaakte dat er 304 werknemers hun job zullen verliezen, hebben dinsdagmiddag een gesprek gehad met Leuvens burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit). De vakbonden legden Ridouani drie vragen voor. Welke rol kan Leuven spelen bij de afhandeling van de herstructurering? Heeft Leuven in het verleden Commscope financieel of materiaal ondersteund? Wat was de reden dat Ridouani enkele maanden terug een bezoek bracht aan het bedrijf, een gesprek waar ook een vastgoedkantoor aanwezig was. Vakbondssecretaris Leen Vanderhulst (ACV) stelde nadien ‘een goed gevoel’ aan het gesprek over te houden.

“Ridouani vertelde dat de herstructurering een enorme klap is voor Leuven en voor de betrokken werknemers en hun gezinnen. Hij stelde ook dat het stadsbestuur wil dat de huidige site na de sluiting van het productie- en distributiecentrum een industriële bestemming blijft houden zodat een gelijkaardige tewerkstelling in de toekomst mogelijk blijft. Volgens hem is in Leuven de vraag naar bedrijventerreinen en productiehallen zoals bij Commscope groot. Het was voor ons positief om te horen dat het stadsbestuur in de toekomst niet enkel plaats wil voor hooggeschoolde tewerkstelling, maar ook voor productiearbeiders”, aldus Leen Vanderhulst.

Ridouani erkende dat er in het verleden samengewerkt is met Commscope in het kader van de uitbouw van Leuven als Smart City, maar dat er nooit sprake is geweest van een financiële of materiële ondersteuning. “Aanleiding voor het gesprek dat hij met de bedrijfsleiding had was de eerdere aankoop van de vlakbij gelegen Scheutsite door het stadsbestuur. Er werd hierbij onder meer gepraat over het delen van de bedrijfsparking, een passage naar de Diestsesteenweg en het gebruik van een onbebouwd stuk grond voor bedrijven. De aanwezigheid van het vastgoedkantoor GLL was een initiatief van Commscope die dit bedrijf steeds betrekt bij gesprekken over haar gronden”, aldus Vanderhulst.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!