De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Steile opmars gratis festival Ockxfest
Antwerpen, Stampmedia, Festival, Sint-jansplein, Dubstep, Aeyc, Illament -

Steile opmars gratis festival Ockxfest

maandag 25 april 2011 12:05
Spread the love

Wat in 2004 begon als een lokaal festival, is uitgegroeid tot een massagebeuren dat in 2010 maar liefst 16.000 feestvierders op de been bracht. Op 28 april vindt de achtste editie plaats met onder meer Illament, een dubstep-dj.

In 2004 vond de eerste editie van Ockxfest plaats op de gezellige Ossenmarkt in Antwerpen. Na amper twee jaar bleek de plaats te klein voor alle fuifnummers, daarom week de organisatie uit naar het ruimere en meer toegankelijke Sint-Jansplein. Een schot in de roos, want niet minder dan 16.000 mensen wisten vorig jaar de weg te vinden naar het festival.

Gratis festival

Ockxfest groeide uit tot het grootste festival van Antwerpen. Gratis toegang maakt het festival ook bij ‘arme studenten’ razend populair. Ieder jaar staat het festival garant voor een karrenvracht aan goede muziek. Zo komen onder andere techno, house, drum ‘n bass en dubstep aan bod.

Dubstep

Dubstep raakt de laatste jaren enorm in opmars. Illament, één van de dj’s die op 28 april is te bewonderen op Ockxfest, begon zijn dj-carrière op 14-jarige leeftijd en zweert intussen bij dubstep. “De eerste jaren speelde ik voornamelijk drum ‘n bass, maar dankzij mijn zes jaar oudere broer, ook een dj, leerde ik dubstep kennen. Ik was er onmiddellijk weg van en nu draai ik bijna niets anders meer”, aldus Illament. “In dubstep kun je enorm veel variëren zonder dat het gaat vervelen. Dat maakt dubstep zo bijzonder.”

Voor Ockxfest hoopt Illament op mooi weer. “Ik ben van plan om naast dubstep ook wat reggae in mijn set te stoppen. Reggae stamt uit Jamaica. Als de zon schijnt, is iedereen in de juiste stemming.”

© 2011 – StampMedia – Tekst: Tim Valkiers

take down
the paywall
steun ons nu!