De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Ondernemend Nieuwjaar
Tijdingen, Ondernemend Oostende, Vuurpijlen Oostende 2011 -

Ondernemend Nieuwjaar

dinsdag 1 februari 2011 10:47
Spread the love

De -15de- “Nieuwjaarsreceptie voor ondernemend Oostende” gecoördineerd door Voka, was op maandag 24 januari 2011. Er waren een goeie 1.800 aanwezigen.

Op het programma onder andere de inleiding door Bart Vansevenant (Voka), het aanbod van Toerisme Oostende, het filmpje van de ‘Ostend Bastards’, naar het tv-ropgramma Benidorm Bastards.  Gunther Vanpraet en Bart Vansevenant schetsten zo op ludieke manier wat Oostende kan bieden  aan welness en health.

Regiovoorzitter Voka, Raf Jacxsens, is een goede redenaar (tenzij iemand anders zijn speechen schrijft). Hij wenste iedereen een beter jaar. Hij prees de groei van Electrawinds, van Morubel, van Metagenics (daarvan kreeg elke aanwezige een strip ‘pilletjes’ om zich fit en stressloos te voelen), Fermette en Meco. Er komen 14 bedrijven bij op Plassendale. De hotelbazen steken geld in uitbreidingen. De werkloosheid vermindert. De zondagkoopdagen trekken volk. De goesting zit er bij de ondernemers weer in. Hij pleitte voor investeringen in wellness en care. Iets voor onze regio. De veiligheid evolueert goed. De lokale overheden doen grote inspanningen om de cultuur-uithangborden (TaZ, RAM, Mu.ZEE) bekend te maken. Hij loofde de inspanningen van Johan Vande Lanotte. Het luchthavendossier gaat niet vooruit. De zeehaven wordt goed beheerd, maar er moet meer adequate communicatie komen. Het bedrijventerrein aan de Kromme Elleboog zit er aan te komen. De tramvoorrang is onzin. Het streekplatform vraagt herbronning…

In een vlot gebrachte causerie vestigde consumentenpsycholoog en trendwatcher Herman Konings de aandacht op de ‘babyboomers’ die in de komende jaren met pensioen gaan. De medioren en jongsenioren zijn met velen, zijn meestal kapitaalkrachtig en willen ook geld uitgeven als het om comfort en gezondheid gaat.Zij zijn de ‘SKI’-generatie: Spending their Kid’s Inheritance (waar oudere generaties steeds spaarden om aan hun kinderen te kunnen doorgeven). Mede daarom is het een aanrader dat de kust zich richt op dat doelpubliek. Tip is, gezondheid niet als ‘dat mag niet’ maar ‘doe het zo’ voor te stellen.

Dan was er de uitreiking van de Vuurpijlen van Perskring Oostende. Wij berichten hierover in een apart artikel.

Nadien was er de (heel lekkere) receptie over het hele Kursaal. Wie eerder deze recepties meemaakte, zette meteen koers naar de Beenhouwerskring (een vol bord vleeswaren), of naar Kaas Haspeslagh, of naar Knapp (meer dan broodjes)… Maar ook de ‘vissige’ standjes trokken terecht eters, en de drank vloeide overal ook rijkelijk.

take down
the paywall
steun ons nu!