De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Omvang bedrijf zorgt voor loonkloof van 35 procent
België, Loononderzoek, Jobat -

Omvang bedrijf zorgt voor loonkloof van 35 procent

woensdag 7 september 2011 16:05
Spread the love

Bedrijven met meer dan duizend werknemers betalen hun personeel gemiddeld 35 procent meer dan ondernemingen met tien medewerkers. Dat blijkt uit een loononderzoek van Jobat. Er wordt aan toegevoegd dat grote werkgevers hun personeel ook meer extralegale voordelen toekennen dan kleinere ondernemingen.

Naast het loon hebben ook de functie en de sector volgens Jobat een belangrijke impact op het individuele loon. De grootste verdiensten worden opgetekend bij het management en directies. Ook internationale bedrijven, de chemische sector en farmaceutische bedrijven betalen hun medewerkers hogere lonen.

Jobat wijst er ook op dat een hoger diploma nog altijd gekoppeld is aan een beter loon. Daarbij wordt opgemerkt dat in de politiek nochtans aangestuurd wordt op een opwaardering van technische beroepen en het uitbouwen van een loopbaan in functie van de tekorten op de arbeidsmarkt. (MH)

Bron : Express.be

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!