De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

‘Die valse garantie dat leven en overleven vanzelfsprekend zijn in onze georganiseerde samenleving’
België, Busongeval zwitserland, 11 u, Dag van Nationale Rouw -

‘Die valse garantie dat leven en overleven vanzelfsprekend zijn in onze georganiseerde samenleving’

vrijdag 16 maart 2012 10:39
Spread the love

Het ongeluk dat dinsdagavond het leven koste aan 22 Belgische en Nederlandse kinderen en zes volwassenen brengt ons de gevaren waarmee we dagelijks worden geconfronteerd in herinnering, schrijft de Basler Zeitung:

‘Er plots aan worden herinnerd dat we niet onsterfelijk zijn shockeert ons en vervult ons met afschuw. Dit plotse gebrek aan orde in onze wereld, volgens dewelke we ‘s avonds gaan slapen in min of meer dezelfde toestand als we ‘s ochtends zijn opgestaan. Die valse garantie dat leven en overleven vanzelfsprekend zijn in onze georganiseerde samenleving. En het pijnlijke besef dat niemand zich kan wapenen tegen dit soort rampspoed. Op de slechte plek zijn op het slechte moment en weinig is nodig om je het leven te ontnemen of het voorgoed te verwoesten… Wat rest is de gedachte dat ook dat het leven is. Wat rest is ook de hoop, dat zulke zaken niet meer zullen gebeuren.’

Bron : Basler Zeitung / Express.be

take down
the paywall
steun ons nu!