De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Occupy Antwerpen succes
Antwerpen, Groenplaats, Occupy, Antwerpse Indignados -

Occupy Antwerpen succes

zondag 23 oktober 2011 01:33
Spread the love

Zeker 500 aanwezigen volgens Reuters, maar er waren er misschien wel meer. De Groenplaats baadde in de zon en er was veel enthousiast volk. Aleen de klokken van de kathedraal verstoorden nu en dan klingelend dit sacraal moment. Die Toren moeten we ook nog eens nemen.
Het was  de  vuurdoop voor de Antwerpse Indignados en ze hebben hem doorstaan…. niets is perfect van de eerste keer. We leren met vallen en opstaan, dat is altijd al zo geweest. Maar we zijn hier wel om te blijven, wen daar alvast maar aan mijnheer Jansens die geen toestemming wou geven voor Occupy Antwerp.
Positieve punten: veel goedgezind volk en de sprekersrij,  maar ik vrees dat de geplande volksvergadering niet echt heeft kunnen doorgaan. Spijtig.
De sfeer van de revolutie zinderde wel regelmatig over de plein, veel  sprekers, waarvan sommigen waarschijnlijk voor de eerste keer voor zo veel volk stonden, deden het schitterend. Vanuit hun eigen concrete ervaringen. Overtuigd en vastbesloten, dat dit hun moment was en dat ze het daar niet bij zouden laten. Ik doe het voor mijn dochter, zei een fiere vader, met dochterlief van 6 maanden oud op de buik. Echte mensen.
En ja, enkele voor stemmen bedelende politici, met hun vesleten rethoriek. Maar volgens mij pakte hun speech niet echt. Botox glimlach. Een friemelde aan zijn broek van zenuwachtigheid. Hun glorietijd  is duidelijk voorbij. Tijd voor omscholing in de praktijk van de Reële Democratie, die van onderuit komt, niet van bovenaf. De Geschiedenis is meedogenloos.
Nadat de vele sprekers  eindelijk hun hart eens konden luchten, riepen de organisatoren op voor een Volksvergadering, maar tezelfdertijd begonnen de Afrikaanse drums te spelen, er werd gedanst… en zo ging het momentum voor de volksvergadering voorbij. In Gent slaagde een drumband erin om een aan gang zijnde Volksvergadering te verstoren…
Reële Democratie is een nieuwe cultuur, beste lawaaierige  ROR en andere  jongens en meisjes, het is een cultuur van ontmoetingen en respectvol luisteren naar elkaar. Voor jullie beginnen te tam tammen, misschien eens vragen wat er nog op de agenda staat?  Al lawaai genoeg van het verkeer en de klokken.
Maar een troost, vrienden van  Antwerpen, wij gaan in Gent ook een Volksvergadering houden, ik zeg niet dat het ons wel gaat lukken een Volksvergadering te houden, maar we hebben er al een 5-tal achter de rug, we zijn die ijverig aan het voorberieden en jullie zijn meer dan ooit welkom.

Bron : www.niepleuen.wordpress.com/2011/10/22/occupy-antwerpen-succes/

take down
the paywall
steun ons nu!