De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Obama: ‘Gepensioneerden worden volgende maand mogelijk niet betaald’
Schuldencrisis, Amerika, Plafond -

Obama: ‘Gepensioneerden worden volgende maand mogelijk niet betaald’

woensdag 13 juli 2011 12:31
Spread the love

Ik kan niet garanderen dat de gepensioneerden, oorlogsinvaliden en gehandicapten op 3 augustus hun maandelijkse toelage zullen krijgen om de eenvoudige reden dat er niet genoeg geld zal zijn om die betalingen te doen.’ Dat heeft de Amerikaanse president Barack Obama gezegd in een interview met de televisiezender CBSnews. In totaal gaat het om 70 miljoen cheques die moeten worden uitgekeerd voor een totaal van 20 miljard dollar.

De Republikeinen en Democraten hebben nog tot 2 augustus de kans om een oplossing te vinden voor de kwestie. De Amerikaanse wet schrijft namelijk voor dat het Amerikaanse Congres een grens vaststelt boven dewelke het land geen geld mag lenen. En omdat de Amerikaanse staatsschuld en het begrotingstekort hun hoogste niveau in zestig jaar hebben bereikt, dringen de Republikeinen aan op zeer strenge voorwaarden: ze eisen 2.000 miljard dollar aan kostenbesparingen in de volgende tien jaar en geen belastingsverhoging. Indien zo’n overeenkomst er op 2 augustus niet is, zal Amerika de intresten op uitstaande schulden niet langer kunnen voldoen en is sprake van een default.

http://www.cbsnews.com/8301-503544_162-20078789-503544.html

Lees ook :

http://www.express.be/business/nl/economy/en-wat-als-amerika-failliet-gaat/148751.htm

Bron : Express.be

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!