De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

‘Trukendoos Federal Reserve is leeg’
Amerika, Federal Reserve, Ben Bernanke, Stimulus, QE 3 -

‘Trukendoos Federal Reserve is leeg’

donderdag 22 september 2011 13:57
Spread the love

De Amerikaanse aandelen namen een duik kort nadat de voorzitter van de Federal Reserve, Ben Bernanke, nieuwe maatregelen aankondigde om de stokkende economie aan te zwengelen. De Fed wil tussen vandaag en eind juni 2012 zo’n 400 miljard dollar in kortetermijnverplichtingen (3 jaar of minder) overhevelen naar de portefeuille met langetermijnverplichtingen (6 tot 30 jaar) in een poging om de rente op lange termijn te verlagen.

De centrale bank hoopt de lange rente zo verder te laten zakken, wat krediet voor Amerikaanse gezinnen en bedrijven nog goedkoper moet maken dan het vandaag al is.

Wall Street was niet onder de indruk en investeerders lijken te denken dat de trukendoos van de Fed stilaan leeg raakt. De Dow einigde 2,5% lager, de S&P 500 zelfs 3%.

http://www.france24.com/en/20110921-us-stocks-plunge-after-feds-twist-action

Bron :

Express.be

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!