De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Anonymous: ‘Op 10 oktober halen we de NYSE van het internet’
Amerika, Anonymous, You Tube, NYSE, Occupy Wall Street -

Anonymous: ‘Op 10 oktober halen we de NYSE van het internet’

donderdag 6 oktober 2011 10:25
Spread the love

Hackerscollectief Anonymous dreigt ermee om op maandag 10 oktober de New York Stock Exchange van het internet te doen verdwijnen. In een videoboodschap, gepost op een YouTubekanaal waarop verschillende boodschappen van de protestbeweging Occupy Wall Street staan, waarschuwt Anonymous dat 10 oktober ‘een dag wordt die nooit vergeten zal worden.’

Het is niet duidelijk of de aanval de website van de NYSE bedreigt of het volledige elektronisch communicatiesysteem waarop de NYSE functioneert. In dat laatste geval zou de schade aanzienlijk zijn omdat de actie ook andere financiële marktoperaties zou kunnen hinderen. ‘Vox Populi, we zijn de stem van het volk, we zijn de 99%,’ besluit de stem op het filmpje.

Maar in een ander filmpje waarschuwt Anonymous  ervoor dat de aankondiging van een aanval op de NYSE een ‘valse operatie is die is opgezet door de inlichtingendiensten en met als enig doel de Occupy Wall Street beweging te ondermijnen. We zouden nooit de NYSE aanvallen op een feestdag,’ aldus de organisatie. Maandag 10 oktober is in de VS Columbus Day.

Anonymous is vooral bekend om de steun aan klokkenluiderswebsite WikiLeaks. De hackers voerden aanvallen uit op de websites van onder meer PayPal, MasterCard en Visa, omdat zij geen betalingen aan WikiLeaks meer aanvaardden.

http://www.cnbc.com/id/44776749/

http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2394128,00.asp#fbid=NCyQxQkhIkq

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Gz0swK0mpMk

Bron : Express.be

take down
the paywall
steun ons nu!