De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Mishandeling in het gesloten centrum 127bis
Mishandeling, Solidariteit, Mensen zonder papieren, Gesloten asielcentra -

Mishandeling in het gesloten centrum 127bis

woensdag 16 februari 2011 17:39
Spread the love

Afgelopen nacht (15 februari 2011)  is er in het gesloten centrum 127bis opnieuw een jonge man mishandeld geweest  zijn door zijn bewakers. Een gevangene, een jonge man ( 18 jaar) van Egyptische afkomst werd door 4 bewakers meegenomen naar een isoleercel. Hij is daar mishandeld  door zijn bewakers. Over heel zijn lichaam zijn er duidelijk sporen van mishandeling.

De bedoeling van deze mishandeling ,was hem te ontmoedigen om zijn volgende deportatie te weigeren en een voorproefje te geven van wat hem te wachten staat als hij terug naar  België wilt komen 

Ten gevolge van die feiten, zijn zijn  vrienden vandaag een hongerstaking begonnen en vragen hulp.

Twee dagen geleden werd er reeds geweld gepleegd op personen ten gevolge een poging van ontsnapping. Die poging mislukte, maar de gedetineerden werden op een vernederende manier behandeld.

Solidariteirts akties worden voorzien

Bron : No deportation

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!