De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Masaa al-kheer
Jongeren, Revolutie, Verkeer, Egypte, Caïro, Avondklok, Staatsveiligheid -

Masaa al-kheer

zondag 6 maart 2011 23:26
Spread the love

Net aangekomen in Cairo en de sfeer lijkt al helemaal anders dan een paar maanden geleden. De avondklok die rond middernacht van kracht is, heeft een duidelijke impact op het straatbeeld: minder verkeersdrukte, winkeltjes die sneller sluiten en vooral veel jonge mensen op straat. Overigens geen agenten te zien die traditioneel de autostroom regelen op chaotische kruispunten. Auto’s rijden langzamer en sommige jongeren organiseren spontaan het verkeer.

Toen onze taxi de straat van het hotelletje insloeg, moesten we plots stilhouden. Een mensenmassa blokkeerde de straat en hield het verkeer op vriendelijke maar kordate wijze tegen. Te voet dan maar verder. Blijkbaar was de menigte van plan een kantoor van de staatsveiligheid plat te branden en mensen te bevrijden die ten onrechte werden gevangen gehouden. De sfeer in de straat was gespannen maar dit keerde zich op geen moment tegen ons.

Welkom in een nieuw Egypte.

take down
the paywall
steun ons nu!