De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Climate Justice Assemblee in Brussel
Brussel, Europese Assemblee voor Klilmaatgerechtigheid, Vzw Climaxi, Climate Justice Assemblee, Friends of the Earth Vlaanderen en Brussel, Friends of the Earth Europe -

Climate Justice Assemblee in Brussel

dinsdag 8 november 2011 18:48
Spread the love

Brussel, 18 tot 21 november 2011

Eind 2009 mislukte de klimaattop in Kopenhagen compleet. Een jaar later zagen we de wereldleiders in Cancun gevaarlijke overeenkomsten afsluiten. Ze zetten de deur open voor een wereldwijde temperatuurstijging van 4à5 graden.  Daarom roepen we op voor een sterke beweging rond klimaat en sociale rechtvaardigheid.

Kom naar Brussel van 18 tot 21 november en bouw mee aan deze beweging!

De rijke geïndustrialiseerde landen zullen de komende klimaatonderhandelingen in Durban gebruiken om valse oplossingen te promoten, zoals kernenergie, agrobrandstoffen en emissiehandel.

We brengen mensen uit verschillende hoeken samen voor 4 dagen acties, discussies en workshops. Samen zoeken we naar sociale oplossingen voor de klimaatcrisis.

Programma, in het kort…

Vrijdagavond 18/11

Ben je ook je laatste of vroege trein kwijt? Tijd voor ACTIE. Afspraak aan Brussel-Centraal om 16u.

Zaterdag 19/11*

Debat van Klimaat en sociale rechtvaardigheid rond het energiebeleid en een debat met de vakbonden over de mogelijkheid om een sterkere klimaatbeweging op te bouwen.
Workshops in de namiddag over: energie(armoede),  emissiehandel en voedselsoevereiniteit.

Zondag 20/11*

Fish and Run, een documentaire over de visserij en de vissersgemeenschap.
In de namiddag ronden we af met een aantal conclusies en actievoorstellen.

Maandag 21/11
Actie!
Een initiatief van Klimaat en Sociale Rechtvaardigheid, Friends of the Earth Vlaanderen en Brussel, Friends of the Earth Europe, Climaxi vzw
ism LEF, CNCD, ACV, ABVV, MOC, Field Liberation Movement, Carbon Trade Watch, Stop Nucléaire, Sortir du Nucléaire, Klimaatcoalitie,…

*Locatie: Erasmus Hoge School Brussel – Zespenningenstraat 70 (op 5 min van Brussel Centraal)
Meer? http://climateassembly.wordpress.com/2011
Meer info bij famke@motherearth.org

take down
the paywall
steun ons nu!