De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Brugge laat jongeren olympische sfeer opsnuiven
Brugge, Schepen Annick Lambrecht -

Brugge laat jongeren olympische sfeer opsnuiven

zaterdag 10 december 2011 11:36
Spread the love

Op het Blosodomein Julien Saelens in Assebroek vindt in het Olympisch jaar, meer bepaald op woensdag 28 maart 2012, een Brugse Jeugdolympiade plaats. Jongeren van 10 tot 14 jaar kunnen er sportieve proeven afleggen in acht Olympische disciplines.

Het Blosodomein Julien Saelens wordt op woensdag 28 maart 2012 omgetoverd tot een Olympische site. Naar aanleiding van de Olympische Zomerspelen in London, van 27 juli tot 12 augustus 2012, organiseren de Sportdienst Brugge en Bloso er een Jeugdolympiade. Jongeren tussen 10 en 14 jaar krijgen de kans om proeven af te leggen in acht disciplines: atletiek, badminton, basketbal, handbal, volleybal, gymnastiek, voetbal en wielrennen. Per discipline zullen een vijftal eenvoudige tests, ontwikkeld door de officiële sportfederaties, worden afgenomen.

“We koesteren de Olympische gedachte”, zegt schepen van Sport Annick Lambrecht. “Deelnemen is belangrijker dan winnen. Alle jongeren tussen 10 en 14 jaar uit de Brugse regio kunnen een hele middag sporten in een uniek Olympisch kader. Tegelijkertijd is de Jeugdolympiade een manier om ongekende sportieve talenten te ontdekken.”

Deelnemen aan de Jeugdolympiade kan zowel individueel, in groep als in school- of clubverband. Iedere deelnemer maakt kans op een bronzen medaille. Na de bronzen fase in Brugge kunnen de jongeren in april en mei deelnemen aan een zilveren en gouden fase, op respectievelijk provinciaal en Vlaams niveau.

Meer info over de Jeugdolympiade is te vinden via sportdienst@brugge.be, 050 72 70 00 of via www.jeugdolympiade.be. Je kan er ook al inschrijven vanaf nu.

 

take down
the paywall
steun ons nu!