De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Plaatsgebrek in Brugse Biekorf
Brugge, Filip Somers, Bibliotheek Brugge, Biekorf, Brugse studenten -

Plaatsgebrek in Brugse Biekorf

maandag 7 januari 2013 18:52
Spread the love

 Reservatiesysteem en enquête zijn broodnodig

Naar aanleiding van de klachten van blokkende studenten over plaatsgebrek in de Brugse bibliotheek de Biekorf stelt Jong N-VA Brugge voor om een reservatiesysteem op poten te zetten om wantoestanden in de toekomst te vermijden alsook een enquête om de noden van onze studenten in kaart te brengen.

‘Ik nodig iedere Bruggeling eens uit om te kijken hoe er tijdens deze blokperiode iedere morgen om 9u30 gelopen en gedrumd wordt naar de leeszaal van de Brugse bibliotheek om toch maar een plaatsje te bemachtigen. Sommige dagen moeten studenten dan ook ontgoocheld afdruipen omdat er geen plaats meer is,” zegt Ben Glorieux, uittredend voorzitter van Jong N-VA Brugge.

Fatma Al Suhail, jongerenbestuurslid, student aan de KHBO en ook opnieuw aan het blokken in de Biekorf gaat verder: “We juichen de initiatieven die het stadsbestuur eindelijk genomen heeft toe. Namelijk de extra studeerruimte die op verschillende andere locaties zoals de leeszalen van het gloednieuwe Rijksarchief voorzien werden. We pleiten er echter voor dat de studielocaties door de stadsdiensten nog beter naar alle Brugse studenten wordt gecommuniceerd. Het stadsbestuur heeft beslist dat er een volledig overzicht komt van alle locaties mét hun openingsuren- en dagen, capaciteit en voorzieningen (bv. Wifi). Dit zal te raadplegen zijn op de sites van de hogescholen en de site van Brugge Studentenstad. Wij stellen aansluitend voor dat er met een reservatiesysteem gewerkt wordt voor de studeerruimtes, naar voorbeeld van studentenhuis The Terminal in Gent. Met dit reservatiesysteem weet de student op een kwartiertje meteen wanneer hij of zij kan komen blokken en hoeft hij of zijn niet aan te schuiven. Iedereen die geregistreerd is, is zeker van een plaats.”

“We roepen de bevoegde schepen voor “Brugge studentenstad” op om de noden van de studenten in kaart te brengen (ligging van de studieruimte, faciliteiten, openingstijden, etc). Zo kan er in samenwerking met onze hogescholen een enquête opgesteld worden die hiernaar peilt. Daardoor zou ook duidelijk worden waarom de zalen die door de hogescholen zelf ter beschikking worden gesteld, amper gebruikt worden”, sluit kersvers gemeenteraadslid en uittredend ondervoorzitter Noelia Sánche.

Bron ; N-VA Jongeren Brugge

foto ; N-VA Brugge

take down
the paywall
steun ons nu!