De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Brugse autoloze zondag een voltreffer.
Brugge, Burgemeester Patrick Moenaert, Filip Somers -

Brugse autoloze zondag een voltreffer.

maandag 17 september 2012 20:43
Spread the love

De vijfde Autoloze Zondag, die kadert in de Europese week van de Mobiliteit, heeft weer heel wat bezoekers gelokt. Duizenden enthousiastelingen waren op de afspraak. Van 10.00 tot 18.00 brachten zowat 50.000 bezoekers een bezoek aan de volledig autoluwe binnenstad. Kroenkelen, het Brugse wandel – en fietsevenement, mocht rekenen op een kleine 5.900 deelnemers. Dat zijn er een grote 1.400 meer dan vorig jaar.

Op de Markt trapte Steve Boedt deze feestelijke dag weer af. Jong en oud deed actief mee met zijn daverende dansfestijn. Daarna volgden optredens van o.a. het Rose De Leyn Dansteam, Mojo, Bed Rugs en Waxdolls. De Burg was een groot kinderparadijs met dans, muziek, sport en spel. Het straattheater van de vzw Brugge Plus kon een groot publiek bekoren met een reeks geslaagde, kwaliteitsvolle acts.

‘t Zand stond volledig in het teken van de actieve jeugd met breakdance, skate, een hindernissenparcours en loopfietsen. Femke & The Big Sisters, de winnaars van Junior Eurosong 2011, sloten de namiddag af. De Kruisvest vormde het decor voor de openluchttentoonstelling Cycle Chic en Brugge Ontbijt waar 1.500 mensen op afkwamen.

Burgemeester Patrick Moenaert:”Het was alweer de vijfde editie van de Autoloze Zondag in Brugge en het was opnieuw mooi om zoveel enthousiaste deelnemers te zien genieten van alles wat onze autovrije stad te bieden had. Op nagenoeg alle Brugse pleinen was er wat te beleven. Het stralende weer was onze bondgenoot en zorgde opnieuw voor een geslaagde editie. Ik hoop dat we met deze Autoloze Zondag opnieuw een positief signaal hebben gegeven en dat onze Bruggelingen ook op andere dagen zullen kiezen voor alternatieve en milieuvriendelijke vervoersmiddelen!”

 

take down
the paywall
steun ons nu!