Word jij onze nieuwe collega?

Jij kent www.DeWereldMorgen.be misschien wel als een onafhankelijk mediaplatform. Maar eigenlijk zijn we in de eerste plaats een beweging. Wij ijveren voor een duurzame, sociale en democratische samenleving en doen dat door samen met een breed netwerk van vrijwilligers en burgerjournalisten media te maken. Wil je meehelpen om deze mediabeweging mee vorm en inhoud te geven?

woensdag 17 november 2021 14:11
Spread the love

Redactiemedewerker (M/V/X)

DeWereldMorgen.be is meer dan zomaar een medium.

Jij kent www.DeWereldMorgen.be misschien wel als een onafhankelijk mediaplatform. Maar eigenlijk zijn we in de eerste plaats een beweging. Wij ijveren voor een duurzame, sociale en democratische samenleving en doen dat door samen met een breed netwerk van vrijwilligers en burgerjournalisten media te maken. Wil je meehelpen om deze mediabeweging mee vorm en inhoud te geven?

Wie zoeken we daarbij?

 • Je hebt journalistieke en redactionele ervaring en weet hoe een redactie werkt. Je bent vertrouwd met het maken van reportages (schrijven, video en/of foto): bijv. interviews afnemen en verwerken, opiniestukken en of analyses schrijven. Je bent in staat om eindredactie uit te voeren op andere stukken. Je bent vertrouwd met de deontologische code voor journalistiek. Ervaring met video of podcasts, en multimedia in het algemeen is een pluspunt.
 • Je hebt interesse en ervaring in minstens drie van de domeinen die hierna worden opgesomd: antiracisme, feminisme, buitenlandse politiek, binnenlandse politiek, geopolitieke verhoudingen, democratische vernieuwing, sociale strijd, sociale rechtvaardigheid, klimaat, economie, ecologie, directe actievormen, politieke theorie/filosofie, dekolonisering, nieuwe protestvormen/bewegingen, noord-zuid verhoudingen, gender, …
 • Je volgt de sociale/politieke/economische actualiteit op de voet.
 • Je bent vertrouwd met het gebruiken van sociale media: Twitter, Facebook, Instagram, Youtube en hoe je het best inhoud deelt en verspreidt op deze sociale media.
 • Je bent sociaal ingesteld en een teamplayer. Je weet vlot contact te leggen met organisaties en vrijwilligers uit het brede netwerk van de organisatie. Je hebt interesse om een community van vrijwilligers mee te ondersteunen en uit te breiden.
 • Je bent actief als vrijwilliger in een sociale beweging of vertrouwd met vrijwilligerswerk. Of je hebt kennis over sociale bewegingen en activisme in binnen- en of buitenland.
 • Je bent bereid je in te werken en ervaring op te doen met het schrijven van een beleidsplan en te leren over de verschillende kanalen om subsidies aan te vragen.
 • Je bent flexibel, proactief en je kan zelfstandig werken. Je bent bereid om verantwoordelijkheid te nemen voor bepaalde deeltaken in de organisatie.
 • Je bent bereid om op termijn deel te nemen aan publieke debatten en of te spreken voor grote groepen en je mening te geven op publieke fora.
 • Je deelt de waarden van GetBasic/DeWereldMorgen.be en draagt die ook op een publieke wijze uit.
 • Je bent in het bezit van een master- of gelijkwaardig diploma of hebt relevante ervaringen en vaardigheden
 • Kennis hebben van andere talen dan het Nederlands is een pluspunt.

We geloven dat diversiteit bijdraagt aan de kracht van een organisatie. We moedigen mensen van alle achtergronden aan om te reageren.


Praktisch

Wij werven aan op basis van competenties en talenten ongeacht leeftijd, handicap, origine en geslacht. We bieden een deeltijds of een voltijds contract van onbepaalde duur aan, naargelang de voorkeur van de sollicitant, met maaltijdcheques van 7 euro en een forfaitaire kostenvergoeding voor het structureel telewerken. Je loon volgt de baremastructuur van het Paritair Comité 329.01 van het sociaal-cultureel volwassenenwerk en zal binnen de functie B1c (of B1b wanneer je ervaring hebt binnen de sector) vallen (klik hier voor de baremastructuur).

Heb je interesse? 

Je kan solliciteren voor maandag 13 december 2021. Stuur jouw CV en je motivatiebrief via mail naar vacature@dewereldmorgen.be.

De selectieprocedures bestaat uit twee rondes. In de week van 13 december ontvangen de geselecteerde kandidaten een uitnodiging voor een eerste gesprek in de week van 20 december.

Na het eerste gesprek zullen de geselecteerde kandidaten een schrijfopdracht ontvangen die ingediend wordt voor 17 januari 2022. Een tweede gesprek en finale selectie zal plaatsvinden voor 27 januari 2022.

Voor informatie over de vacature en de organisatie, contacteer via mail: keltoum@dewereldmorgen.be, of joke@dewereldmorgen.be of tel:0477/810008 .

 

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!