Bron: 505concerten.be

Bart Peeters, Hind Eljadid, en nog veel meer op de 505 – Concerten voor Menselijkheid

505 - Concerten voor Menselijkheid brengen verbinding en solidariteit in Antwerpen op 5 mei. "Het leek alsof iedereen het gevoel had dat dit nu nodig was."

donderdag 25 april 2024 09:47
Spread the love

 

505 – Concerten voor Menselijkheid is een initiatief van een grote groep geëngageerde burgers, gesteund door artiesten, de cultuur- en eventsector, het middenveld, organisaties en bedrijven. Zij willen allemaal één ding: leven in een menselijke samenleving.

Met de verkiezingen in het vooruitzicht willen ze een krachtig signaal aan politici geven voor een meer humaan beleid. Met de 505 – Concerten voor Menselijkheid benadrukken ze de dringende noodzaak van een menselijker, rechtvaardiger en zorgzamer beleid, en het belang om dit mee te laten wegen bij het zoeken naar oplossingen voor alle mensen die getroffen zijn door crises zoals die in Gaza, klimaatverandering en kinderarmoede.

Behoefte aan verbinding en solidariteit

Het politieke debat kan zo hard zijn”, vertelt Els Hertogen, initiatiefnemer en directeur van 11.11.11. “Ook op sociale media is het taalgebruik hard, waardoor het soms lijkt alsof we de ander niet meer als mens zien. Er gebeuren zoveel dingen in de samenleving waardoor ik soms het gevoel had van ‘Goh, ik heb behoefte om samen te komen met mensen en een positieve boodschap uit te dragen’.”

“Ik begon met rond te bellen om een muziekevenement te organiseren rondom menselijkheid. Al snel kwam ik in contact met mensen die eigenlijk hetzelfde idee hadden.”

“Het viel op dat iedereen die wij contacteerden, of het nu de eventwereld, de cultuursector, gewoon vrienden en familie waren, allemaal heel positief reageerden. Het leek alsof iedereen het gevoel had dat dit nu nodig was.”

“In slechts drieënhalve maand hebben we dit evenement weten te organiseren, ondanks dat velen met ervaring in evenementenorganisatie dit als onmogelijk beschouwden.  Toch is het ons gelukt. Dit laat volgens mij zien dat er een sterke behoefte aan was.”

x

Het evenement

Het grootschalige muziekevenement in Antwerpen verwacht meer dan 20.000 mensen die samenkomen. Met een line-up van 60 diverse artiesten, variërend van muzikanten tot sprekers, beloven de 505 – Concerten voor Menselijkheid een rijke en gevarieerde muzikale ervaring te bieden voor een breed publiek.

Steun het evenement

Mensen die niet persoonlijk aanwezig kunnen zijn, worden aangemoedigd om het manifest te ondertekenen als individu of namens een organisatie via de website. Op deze manier wordt een krachtig signaal afgegeven dat er een breed draagvlak bestaat voor een beleid gebaseerd op solidariteit en menselijkheid.

Praktische info

Datum & tijd: 5 mei 2024, 13u – 21u
​​​Locatie: Antwerpen – Sint-Jansplein
​​​Toegang: gratis

steunen

Steun voor een nieuwe website

We hebben uw hulp nodig voor een essentiële opfrissing van de website. Om die interactiever, sneller en gebruiksvriendelijker te maken hebben we 30.000 euro nodig. Elke bijdrage, groot of klein, helpt. Met uw donatie ondersteunt u onafhankelijke journalistiek die de verhalen blijft brengen die er echt toe doen. Laat uw hart spreken.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!