ABVV wil geen Covid Safe Ticket op werkvloer

Volgens het ABVV hebben de werkgevers en werknemers in de Hoge Raad een heel duidelijk standpunt ingenomen dat de werkgever geen Covid Save Ticket mag vragen aan zijn werknemers. "De werkgever mag ook geen navraag doen over de individuele vaccinatiestatus van zijn werknemers. Informatie over de CST heeft immers betrekking op gezondheidsgegevense", aldus het ABVV.

donderdag 28 oktober 2021 11:53
Spread the love

 

Een werkgever mag volgens het ABBV zijn werknemers niet verplichten om de COVID Safe-applicatie te installeren of te gebruiken voor het nagaan van hun vaccinatiestatus, of zijn werknemers vragen om het CST te tonen.

De werkgever mag volgens het ABVV daar ook geen voor- of nadelen aan koppelen: ook is het niet toegelaten om een werknemer een bonus te geven voor het installeren of gebruiken van de COVIDSafe-applicatie, noch om werknemers de toegang tot de gebouwen te ontzeggen bij niet-gebruik van de COVIDSafe-applicatie, noch om hen alleen toe te laten op vertoon van hun CST.

“Arbeidsrechtelijk stellen zich hier prangende vragen. Vandaar ook dat we in de Hoge Raad gezamenlijk overeenkwamen dat het inzetten van een CST op de werkvloer niet kan”, klinkt het bij het ABVV

Het ABVV is dan ook verbaasd dat bepaalde werkgeversfederaties nu plots hun kar keren en het tegenovergestelde vragen.  “Gezondheid gaat voor op alles. Vandaar dat wij blijven inzetten op de geldende veiligheidsmaatregelen die we samen met de werkgevers overigens in de Generieke Gids opnamen. Op de werkvloer blijft die Generieke Gids onverkort van toepassing. Afstand houden, mondmaskers, handgel ter beschikking stellen en telewerk waar mogelijk. Daarnaast blijven wij ook inzetten op een maximale vaccinatie”, besluit het ABVV.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!