Foto: Vinnie De Craim
Reportage -

Groot eerbetoon voor Sanda Dia: stille wake in Leuven in beeld

Honderden studenten zijn vrijdagavond 4 september naar Kessel-lo in Leuven getrokken om een eerbetoon te brengen aan Sanda Dia.

zaterdag 5 september 2020 13:38
Spread the love

 

Honderden studenten zijn vrijdagavond, 4 september, naar Kessel-lo in Leuven getrokken om deel te nemen aan de stille wake die is georganiseerd als eerbetoon voor Sanda Dia. Vrienden van Sanda Dia zitten op de eerste rij. In hun persoonlijke speeches geven ze aan hoe vreselijk pijnlijk het is om nu keer op keer te horen welke gruwelen Sanda Dia heeft moeten doorstaan. Daarnaast voelen ze een grote frustratie omdat de daders vooralsnog gerechtigheid ontlopen. De raadkamer zou deze dag beslissen of de zaak doorverwezen zou worden naar de correctionele rechtbank, maar zoals gevreesd hebben enkele advocaten van Reuzegom-studenten extra onderzoek aangevraagd, waardoor de zaak wordt uitgesteld.

Ook uiten ze hun frustratie over de spijtige rol van de KU Leuven in de zaak. Die heeft zich enkel belanghebbende partij gesteld in de zaak en geen burgerlijke partij, wat velen wel hoopten. Dezelfde avond nog laat KU Leuven weten dat ze een nieuw tuchtonderzoek gaan starten in de zaak. Ook hebben ze besloten dat de Reuzegom-studenten tijdelijk geen toegang krijgen tot de universiteitsgebouwen. Enkel digitale lessen, waarvoor geen contact met medestudenten vereist is, mogen ze volgen.

Een fotoreportage van een zeer indrukwekkende avond:

Foto: Vinnie De Craim

Foto: Vinnie De Craim

Foto: Vinnie De Craim

Foto: Vinnie De Craim

Foto: Vinnie De Craim

Foto: Vinnie De Craim

Foto: Vinnie De Craim

Foto: Vinnie De Craim

Foto: Vinnie De Craim

Foto: Vinnie De Craim

Foto: Vinnie De Craim

Foto: Vinnie De Craim

Foto: Vinnie De Craim

Foto: Vinnie De Craim

Foto: Vinnie De Craim

Foto: Vinnie De Craim

Foto: Vinnie De Craim

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!