Supermarkt.
Foto: Wolfmann, Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0 (More information about the rights of this work, see below article)
Hulpvoorhelden.be

Hulpvoorhelden.be verzamelt 5.000 vrijwilligers in amper 48 uur in strijd tegen coronavirus

De website www.hulpvoorhelden.be loopt als een trein. In amper 48 uur tijd hebben er al meer dan 5.000 vrijwilligers hun diensten aangeboden aan onze zorginstellingen in de strijd tegen het coronavirus. De dienst die Vlamingen tot nu toe het meest aanbieden, is boodschappen doen (84%) en boodschappen brengen (77%) voor zorgverleners. Naast Zorgnet-Icuro Vlaanderen en Emmaüs vzw, hebben het UZ Brussel, OLV Aalst en verschillende woon-zorgcentra zich ook aangesloten bij het initiatief.

maandag 23 maart 2020 13:43
Spread the love

Vlaming wil massaal boodschappen doen voor zorgverleners

Ziekenhuizen en zorginstellingen vinden via www.hulpvoorhelden.be meteen de vrijwilligers die ze nodig hebben. En aan hulp geen gebrek. Vlamingen schreven zich sinds de lancering zaterdagochtend massaal in. De teller staat zondagavond op meer dan 5.000 Vlamingen.

Boodschappen doen (84 procent) en boodschappen brengen (77 procent) naar zorgverleners zijn het populairst. Maar de Vlaming wil ook heel graag een praatje maken met ouderen die zich alleen voelen (44 procent) of soep en andere maaltijden maken (42 procent) en brengen (39 procent) naar gezinnen van zorgverleners. 1 procent van de geregistreerde vrijwilligers biedt zelfs alle onderstaande diensten aan.

 Hulpvoorhelden.be verzamelt 5.000 vrijwilligers in amper 48 uur in strijd tegen coronavirus.

Bron: Hulpvoorhelden.be

Solidariteit in heel Vlaanderen

Overal in Vlaanderen tonen mensen zich solidair met onze zorgverleners. Uitschieters zijn de provincies Antwerpen en Oost-Vlaanderen, waar respectievelijk 33 procent en 24 procent van de registraties op www.hulpvoorhelden.be vandaan komen. Limburg kan nog een zetje gebruiken. Opvallend: ook uit Mesen, de kleinste stad van Vlaanderen, komt er hulp.

 Hulpvoorhelden.be verzamelt 5.000 vrijwilligers in amper 48 uur in strijd tegen coronavirus.

Bron: Hulpvoorhelden.be

“We zijn enorm blij dat er zoveel solidariteit bestaat in Vlaanderen en dat we met onze website alle hulp gecentraliseerd tot bij onze zorginstellingen kunnen brengen. Maar er mogen nog altijd extra vrijwilligers bijkomen, zeker nu de piek van de epidemie er de komende dagen en weken zit aan te komen volgens de experts. Binnenkort zorgen we ook voor een downloadbare affiche op onze website, die mensen voor hun raam kunnen hangen om ook anderen warm te maken om zich te registreren”, zegt Hans Seeuws in naam van alle initiatiefnemers en aangesloten organisaties

Ook UZ Brussel, OLV Aalst en verschillende woon-zorgcentra zoeken vrijwilligers

De website die onze zorginstellingen rechtstreeks met vrijwilligers matcht werd zaterdagochtend door drie IT-ondernemers op vraag van Vlaamse ziekenhuizen gelanceerd. Zorgnet-Icuro Vlaanderen en Emmaüs vzw stapten mee in het verhaal en sinds dit weekend sloten ook het UZ Brussel, OLV Aalst en verschillende woon-zorgcentra zich aan bij www.hulpvoorhelden.be. Maar alle andere eerstelijns-zorginstellingen van Vlaanderen kunnen zich de komende dagen nog kosteloos registreren.

 

Foto: Wolfmann, Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!