Werp een blik achter de schermen van de klimaattop

Werp een blik achter de schermen van de klimaattop

maandag 10 december 2018 15:01
Spread the love

De massale opkomst voor Claim the Climate in Brussel toont dat het publiek wakker ligt van de opwarming van de aarde. Op de klimaattop in Polen bespreken experts en politici hoe ze de doelstellingen efficiënt gaan tackelen. 

Laurien Spruyt, expert mobiliteit en klimaat van Bond Beter Leefmilieu, stapte op 5 december op de trein richting Katowice. Daar houdt ze de onderhandelingen niet alleen als een strenge waakhond in de gaten, maar brengt ze ook verslag uit vanop de eerste rij. 

In haar eerste vlog beantwoordt ze volgende vragen: 

Hoe ziet zo’n klimaattop er achter de schermen uit? En wat bespreken de onderhandelaars daar? Laurien hoopt vurig dat er ambitieuze maatregelen genomen worden, waarmee we de doelstellingen wel halen. Een leefbaar klimaat, daar blijven we voor vechten. Doe je mee?  

Wist je trouwens dat Polen nog heel veel kolen uit de grond haalt? Steenkool prijkt dan ook overal in uitstalramen op de klimaattop. Laurien vraagt zich daarbij af hoe we ervoor gaan zorgen dat mensen die nu werken in de fossiele industrie hun job niet zullen verliezen wanneer we volop voor hernieuwbare energie gaan. De klimaattransitie moet rechtvaardig zijn. 

take down
the paywall
steun ons nu!