Antwerpenaren omarmen het lege stadhuis, als opwarming voor de Grote Omarming
Fotoverslag, Economie, Milieu, Samenleving, Politiek, Lokaal, Antwerpen -

Antwerpenaren omarmen het lege stadhuis, als opwarming voor de Grote Omarming

Tientallen Antwerpenaren hebben vandaag het Schoon Verdiep letterlijk 'in handen' genomen, door het stadhuis te omarmen. Met deze kleine omarming grijpen ze de renovatie van het stadhuis symbolisch aan om 12 aandachtspunten voor het volgende stadsbestuur naar voren te schuiven. Een aankondigende generale repetitie voor de Grote Omarming op zondag 7 oktober. Dan zullen 12.000 Antwerpenaren, precies één week voor de verkiezingen, elkaar de hand reiken rond de hele stad.

vrijdag 28 september 2018 12:35
Spread the love

Met deze eerste mensenketting op de Grote Markt, rond het stadhuis, zetten betrokken inwoners van Antwerpen hun eindsprint in richting de Grote Omarming, tien dagen later. In volle verkiezingsstrijd willen zij hun stem laten horen over de toekomst van hún stad. Ze slaan letterlijk de handen in elkaar voor een positief signaal van verbondenheid:

“Omdat de verkiezingen om ons gaan, en niet alleen om politici. Omdat ook wij ideeën hebben, als burgers, voor de toekomst van onze stad. Omdat wij Antwerpen zijn! Wij zien ‘t Stad graag en pakken ze vast.”

De Grote Omarming?

De Kleine Omarming op de Grote Markt geldt als visueel persmoment voor de Grote Omarming, de langste mensenketting ooit van burgers die samen de stad maken. Op zondag 7 oktober maken we een cirkel van de Noordersingel tot het Zuid, langs de Kaaien naar Linkeroever, en zo via Park Spoor Noord weer naar de Singel. Over 12 kilometer nemen ze dan letterlijk de stad in handen onder het motto: Kies voor ‘t Stad, pak ze vast. Foto: Ellen Anthoni

Het idee voor De Grote Omarming ontstond bij een tiental Antwerpenaren. Mensen die wonen, leven, werken in de stad. En die vinden dat het in Antwerpen nog beter kan. Zij gingen een samenwerking aan met diverse actieve burgerbewegingen en middenveldorganisaties. En dat bonte bondgenootschap vond weer andere mensen, waaronder schrijnwerkers, winkeliers, studenten, kunstenaars en mensen uit alle hoeken van de stad. Intussen groeit de groep verder en verder: tot er op 7 oktober 12.000 Antwerpenaren klaar staan om ‘t stad vast te pakken.

De bijna 50 organisaties die de Omarming nu al mee ondersteunen, worden versterkt door creatieve geesten als Madam Fortuna, Nonkel Guy, Younes van den Broeck, Shamisa Debroey, Sven Mes, Benjamin Verdonck, Ell Circo D’ell Fuego, Yanimo, Hei Pasoep, The Great Karaoke Reef, 4Fold, Zaza, Arno Lemmens, de Soundtrack van ‘t Verzet, verschillende spoken word-artiesten, JOKI, Luca Loops, Moyson In Spee, Inge Nassen, Hind Eljadid, Ephameron, Maud Vanhauwaert, … Zij schrijven, tekenen en/of treden op tijdens de Omarming.Foto: Ellen Anthoni

 

Meer info:

http://www.degroteomarming.be/ 

take down
the paywall
steun ons nu!