PTB handhaaft met 20,9% positie voor PS in vergelijkbare peiling

PTB handhaaft met 20,9% positie voor PS in vergelijkbare peiling

zaterdag 17 maart 2018 21:37
Spread the love

PTB met 20,9% nog altijd groter dan PS met 20,1% in laatste peiling uitgevoerd door Dedicated. MR wordt nu wel met 25,5% de grootste, zo is in La Meuse (Sudpresse) van 16/03/2017 te lezen is.

Over deze recente peiling ten onrechte geen nieuws in de Vlaamse pers. De peling van RTBF/LLB van enkele dagen geleden kreeg wel aandacht ondermeer omdat de PS een inhaalbeweging deed tav de MR en de PTB wat zakte in deze peiling.

Nadat de vorige peiling van Dedicated rampzalig(er) was voor de PS en de PTB met 24,9% de grootste partij werd, oordeelde de RTBF/LLB om van peilingburea te veranderen. De MR was hierbij niet gediend en bestelde meteen bij Dedicated op eigen kosten een eiling die volgens dezelfde methode gebeurde als deze van juni 2017, met dus het hoger vermelde resultaat.

De directeur van Dedicated stelt vast dat er een groot verschil is tussen de twee laatse peilingen. Hij stelt daat Ipsoc een aantal wegingen gedaan heeft om de score van de PS minder rampzalig te maken, bij Dedicated heeft men wél de ruwe gegevens gepubliceerd, met de PTB juist voor de PS in Wallonië.

Als commentaar geeft La Meuse (Sudpresse) nog mee dat de PTB de laatste maanden afwezig geweest is in de media en dat Raouo Hedebouw nu een secretariaat heeft geplaatst tussen hem en de media. De PTB is blijkbaar nog altijd overdonderd door haar gunstige peilingresultaten, alsof ze er verveeld mee zijn.

De MR vroeg in de peiling nog naar de positie tav migratie, migranten en asiel. Meer dan 60% van de Waalse respondenten vindt dat er een volledige stop moet komen voor migratie en asiel of dat hun aantal dient beperkt. 51% vind dat illegalen dien teruggestuurd, bij PTB is dit 56%, PS 40% en Ecolo 32%. Migratie drijft ook een split in de linkse partijen zo concludeert La Meuse.

In 4 grafieken wordt de evolutie van de Uitslag 2014, de peilingen 2017 en 2018 en de evolutie weergeven in Wallonië

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!