25 jonge ABVV’ers lanceren links-pluralistiche stemoproep 

Via de facebookpagina “Ik stem links” lanceren 25 jonge ABVV-syndicalisten een duidelijke stemoproep. Ze willen na jarenlange sociale afbraak en promotie voor het rechts-individualisme terug linkse, solidaire ideeën op de agenda krijgen. De toekomst is aan de progressieve partijen. Daarom schuiven ze sp.a, PVDA en Groen naar voor als partijen die het best de belangen van de ABVV-leden kunnen verdedigen.

vrijdag 16 maart 2018 11:55
Spread the love

De stemoproep van de jonge syndicalisten is gericht naar de achterban van het ABVV: “Onze organisatie telt 1,5 miljoen leden. Die stemmen zeker niet allemaal links. Wij willen zoveel mogelijk van onze mensen overtuigen voor een linkse stem. We kijken erg op naar Jeremy Corbyn en Bernie Sanders. Zij bewijzen dat als links haar visie vol zelfvertrouwen uitdraagt, dit veel mensen en vooral ook jongeren kan aanspreken. Dat is trouwens ook beter dan een anti-campagne voeren”, vinden de initiatiefnemers Wies Descheemaeker en Arnout Vermeire.

De initiatiefnemers willen de keuze voor links daarom niet beperken tot één partij maar richten zich expliciet tot de drie linkse Vlaamse partijen sp.a, PVDA en Groen. Ze zijn van mening dat er bij de drie de partijen eerlijke en gedreven politici zijn met goede standpunten.

Volgens de initiatiefnemers is er een brede stroom van jongeren voor wie pluralisme gewoon een normale zaak is. De steun voor hun project binnen het ABVV werd bevestigd nadat de openbrief bij aanvang meteen al door 25 syndicalisten werd ondertekend.

“Er zijn trouwens ook duizenden vakbondsmilitanten die naast hun job en hun syndicaal engagement zich ook nog eens inzetten voor hun partij. Sp.a, PVDA of Groen, hun engagement verdient waardering. We vinden niet dat een vakbond zich tot één linkse partij moet beperken”, klinkt het.

De initiatiefnemers roepen alle vakbondsleden op die zich kunnen vinden in het idee van links-pluralisme op om op hun facebookpagina het debat te starten en hun rangen te versterken. “Met een stem voor een linkse partij breien vakbondsleden een politiek verlengstuk aan hun syndicaal engagement”, aldus de initiatiefnemers.

 

Meer info: https://www.facebook.com/ikstemlinks

take down
the paywall
steun ons nu!