(foto Hart boven Hard)

Duizenden kloppen op tafel voor ander beleid

Na een korte betoging vanaf het Noordstation in Brussel schaarden duizenden mensen zich aan de langste tafel van Hart boven Hard op de Pachecolaan. Met oorverdovend getrommel maakten ze duidelijk dat ze een ander beleid willen.

zondag 7 mei 2017 18:43
Spread the love

Zondagmorgen vroeg al waren 300 vrijwilligers aan het timmeren gegaan. Op de Pachecolaan stond een tafel van honderden meter gefabriceerd met recup-hout. De betogers gingen aan de tafel zitten en deelden eten en drank met elkaar.

100 ‘tafelspringers’ lazen de toespraak voor waarna er minutenlang hard op de tafel geklopt werd. “Wij komen op voor een ander Europa, een duurzame economie, een diverse samenleving zonder pardon voor racisme, discriminatie en uitsluiting, een nieuw soort burgerdemocratie. Want dat is wél normaal!”, zo vatte woordvoerder Wouter Hillaert de boodschap samen.

Volgens de organisatoren waren er 10.000 deelnemers. De politie houdt het op 5000.

Hart boven Hard en Tout Autre Chose lanceerden met deze parade ook de ‘normaliteitsverklaring’. “Hart boven Hard wil in aanloop naar de verkiezingen een krachtig, breed gedragen debat over wat nu eigenlijk normaal is. Veel van wat onze beleidsmakers nu voorstellen of uitvoeren, vinden wij helemaal niet normaal. Een samenleving die mensen verbindt in plaats van ze tegen elkaar op te zetten, dàt vinden wij normaal!”

take down
the paywall
steun ons nu!